Topul celor mai curate tari

0
399

Efectele din ce in ce mai vizibile ale poluarii au alertat liderii mondiali, iar in ultimele doua decenii, eforturile de limitare a emisiilor de carbon si a celorlalte substante nocive pentru mediu s-au concretizat intr-o serie de initiative practice.

Columbia University prin Center for International Earth Science Information Network si Yale University prin Center for Environmental Law and Policy, au dezvoltat un Index al Performantei Mediului (EPI). Cu ajutorul lui, revista Forbes a realizat un top al tarilor cu cel mai mic factor de poluare.

Elvetia ocupa prima pozitie, cu un rating de 95,5 puncte din 100 posibile. Elvetia a intregistrat punctajul maxim in ceea ce priveste 8 indicatori de mediu, acest lucru traducandu-se printr-o speranta de viata de 81 de ani pentru elvetieni.

Locul doi la nivel mondial este disputat de Norvegia si Suedia. Ambele tari inregistreaza punctaje mari in ceea ce priveste calitatea aerului, a apei si a emisiilor, insa protectia zonelor marine a primit un rating mai mic.

Noua Zeelanda ocupa locul 7 la nivel mondial si locul 1 in Asia, urmata de Japonia. Alte tari mentionate in top sunt Costa Rica cu 90,5 puncte, Columbia cu 88,3 puncte, Croatia cu 84,4 puncte, Albania cu 84 puncte sau Israel, cu 79,6 puncte.

Sursa: Forbes

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.