Departe de civilizatie, o absolventa de Oxford a hotarat sa traiasca in pustietate intr-o casa de paie

0
945
Absolventa de Oxford care s-a mutat în pădure. De ce a ales să ducă o viata de hobbit
Absolventa de Oxford care s-a mutat in padure. De ce a ales sa duca o viata de hobbit

A hotarat sa schimbe asfaltul cu noroiul si casa din caramida cu una de paie. Departe de civilizatie, o absolventa de Oxford a hotarat sa traiasca in pustietate. De 13 ani nu a folosit energia electrica.

Emma Orbach are 58 de ani, isi produce singura mancare si traieste singura intr-o padure din muntii Tarii Galilor. Fostul soti si copiii taiesc in case normale, in orase. Ea a preferat o alta viata. Femeia spune ca a fost educata de parinti sa nu vada partea materiala a lucrurilor. „Eram mai tot timpul pe camp, printre flori, in natura. De foarte multe ori, mie si fratelui meu ne placea sa manca in copaci, la inaltime si era ceva idilic. Astazi traiesc asa cum am visat. Nimic nu e mai frumos decat sa stai linistit intr-un copac, sa priveste stelele, luna, sa ai o relatie speciala cu natura”, le-a povestit Emma Orbach jurnalistilor de la Daily Mail. Nu are electricitate si nici apa curenta. WC-ul, din lemn, si l-a facut undeva printre copaci. Se spala intr-o cada improvizata, sub care, pentru incalzirea apei, este folosita o soba cu lemne. Cum arata o zi normala din viata domnisoarei Orbach, care traieste ca un hobbit? Are grija de gradinita pe care a improvizat-o in apropierea casei. Apa isi ia de la un rau din apropiere, care vine de sus, de pe munte. Apoi merge prin padure pentru a cauta diverse fructe si lemne de foc. De asemenea, are grija si de cele trei capre, sapte gaini si doi cai. De foarte putine ori merge la un magazin dintr-un sat apropiat pentru a-si cumpara ciocolata si orez. „Asa imi doresc sa traiesc. E tot ce mi-am dorit si ma simt foarte fericita in locul acesta si casa mea”, a spus Emma Orbach pentru . Casa si-a denumit-o „Tir Ysbrydol”, care din galeza s-ar traduce „Taramul Spiritului”. Cei care doresc sa o viziteze pe doamna Orbach trebuie sa respecte niste reguli foarte stricte: sa lase toate gadgeturile acasa, nu au voie cu laptopuri sau telefoane. Chiar si copiii ei, care au 20, respectiv 30 de ani si traiesc in Londra, au fost nevoiti sa respecte aceasta regula.

Emma Orbach provine dintr-o familie de intelectuali, mama ei a fost librar, iar tatal violonist. Dupa ce a absolvit Oxford s-a casatorit cu Julian Orbach, un specialist in istoria arhitecturii. Impreuna cu sotul ei, in 1993, hotaraste sa organizeze o comunitate eco intr-o zona din apropierea muntilor Preseli, langa Newport. Timp de cinci ani au trait in liniste, dupa care a urmat o perioada lunga de procese cu autoritatile, care au cerut demolarea celor opt case ale comunitatii. In cele din urma, in 2008, comunitatea a castigat procesul, insa, intre timp, sotii Orbach au divortat. La inceputul anilor 2000, Emma a hotarat sa se mute singura. „Nu-mi lipseste nimic din ceea ce considera lumea ca ar fi normal sa ai. Din punctul meu de vedere, calitatea vietii este in scadere, totul este intr-o mare viteza si este din ce in ce mai stresant. De vreo doua ori, dupa o zi lunga si foarte obositoare, am glumit spunand ca as comanda o pizza. Nu cred ca ar veni cineva sa-mi aduca pizza aici”, a mai spus Emma pentru Daily Mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.