Trei antreprenori si-au acoperit fabricile cu panouri solare

Dezvoltare durabila: teritoriile marginale transformate in zone de producere a energiei regenerabile
Trei antreprenori si-au acoperit fabricile cu panouri solare
Trei antreprenori si-au acoperit fabricile cu panouri solare

Producatorul de condimente Supremia Group, o afacere de 35 mil. euro pornita de familia Bara din Alba Iulia, Avicarvil, un jucator din industria carnii de pui, controlat de familia Paraschiv, sau fabrica din Baicoi a producatorului de pufuleti Gusto si-au acoperit fabricile cu panouri solare dupa investitii de cateva milioane de euro.

„Avem aproape 4.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperisul fabricii de la Alba Iulia, iar perioada de amortizare a investitiei este intre 4 si 6 ani“, spun reprezentantii companiei Supremia din Alba Iulia, care a investit 1,25 mil. euro in panourile solare.

Potrivit datelor publicate de Transelectrica, transportatorul national de energie electrica, Supremia Grup are un parc solar de aproape 1 MW. Dupa primele trei luni ale acestui an, Romania ajunsese la proiecte solare cu o capacitate de aproape 1.200 MW, un salt enorm daca se ia in considerare faptul ca in 2011, de exemplu, datele Transelec­trica arata ca functiona un singur MW in parcuri fotovoltaice.

Investitiile au fost atrase de schema de sprijin foarte generoasa aplicata de statul roman, schema care s-a modificat din cauza impactului pe care-l genera in factura la energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *