Trei indulcitori care inlocuiesc zaharul

Mierea ecologic? româneasc?, o afacere f?cut? din pasiune

Trei indulcitori care inlocuiesc zaharul
Cand spunem zahar, ne gandim la ceva dulce si bun pe care-l savuram ori de cate ori avem ocazia. Atentie, insa! Specialistii ne atentioneaza ca zaharul poate face mult rau organismului, mai ales daca este rafinat.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune in cartea sa, „Revolutie in bucatarie”, care sunt indulcitorii naturali.

Sucanatul este sucul de trestie integral deshidratat bogat in vitamine si minerale si este inlocuitorul perfect al zaharului. Se gaseste la magazinele bio sau la plafar si poate fi folosit si la prepararea dulciurilor deoarece suporta temperaturi inalte.

Mierea este la fel de bogata in nutrientie, prin urmare, foarte sanatoasa pentru organism. Atentie, insa, cum o consumati! Aceasta devine toxica daca este folosita la temperaturi mai mari de 40 de grade, asadar evitati sa o folositi daca ceaiul sau cafeaua sunt fierbinti.

Este interzisa copiilor sub un an, ca masura de precautie pentru evitarea botulismului.

Steviozida este un indulcitor excelent, natural, pe care-l gasiti in magazinele cu produse bio. Este bogat in nutrienti si nu dauneaza organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *