TVR trebuie sã informeze corect cetãtenii despre Rosia Montanã

Rosia Montana

Joi, 23 februarie, de la ora 21.00, postul TVR1 a difuzat emisiunea „Judecã tu!” dedicatã subiectului Rosia Montanã. Temele anuntate ca fiind dezbãtute vor atinge probleme legate de patrimoniul cultural al Rosiei Montane, protectia mediului, legea minelor, legea proprietãtii, dezvoltare durabilã si perspective de dezvoltare pentru Rosia Montanã.

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu adreseazã un apel public conducerii TVR si realizatorilor emisiunii, amintindu-le obligatia fermã a televiziunii publice de a informa corect cetãtenii romani.

TVR are statut de institutie publicã, finantatã de la bugetul de stat, si are „misiunea de a asigura informarea corectã a cetãtenilor asupra treburilor publice”. TVR are obligatia cã, prin toate emisiunile realizate si difuzate, sã sprijine interesul cetãteanului. „Singurul obiectiv pe care trebuie sã-l urmãreasca TVR intr-o emisiune dedicatã subiectului Rosia Montanã este dezvãluirea adevãrului”, subliniazã Daciana Sarbu.

Eurodeputata atrage atentia cã romanii au dreptul sã cunoascã adevãrul cu privire la Rosia Montanã, atat in privinta pericolelor reprezentate de proiectul minier cu cianuri, precum si in legãturã cu beneficiile reale pe care statul roman si implicit contribuabilii romani le-ar obtine in eventualitatea inceperii acestei exploatãri. De asemenea, oamenii au dreptul sã fie corect informati in legãturã cu potentialul real al tuturor posibilelor variante de dezvoltare a regiunii Rosia Montanã.

Decizia in privinta viitorului regiunii Rosia Montanã nu trebuie sã se afle in mainile unei companii. Aceastã decizie trebuie luatã de romani, in deplinã cunostintã de cauzã.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente