Ultimatum pentru gestionarea deseurilor din Delta Dunarii!

0
337
Ultimatum pentru gestionarea deşeurilor din Delta Dunării!
Ultimatum pentru gestionarea deseurilor din Delta Dunarii!

Un proiect cu o cofinantare de numai 1% si o valoare totala de circa 20 de milioane de euro este prioritatea Consiliului Judetean Tulcea in ce priveste absorbtia fondurilor europene. Este vorba despre o „cunostinta mai veche” in ce priveste eforturile judetului de a atrage finantari si totodata de a rezolva problemele cu care se confrunta in special tulcenii din Delta Dunarii, respectiv „Siste­mul integrat de gestionare a de­se­u­rilor menajere din judetul Tulcea”.

La o conferinta de presa sustinuta de presedintele Con­siliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, si de con­silierul pe probleme tehnice al acestuia, Sorin Zaharcu (fostul director al Aquaserv Tulcea), acest proiect a fost prezentat ca unul de urgenta majora din moment ce de la Ministerul Mediului s-a dat un „deadline” pentru finali­zarea procedurilor privind licitatiile din proiect, amanate nejustificat de mai multa vreme.

Termenul convenit, de fapt obtinut de la minister prin dis­cutiile purtate in repetate randuri cu ministrul Rovana Plumb, este sfarsitul lunii octombrie, in caz contrar existand riscul major ca nu doar contractul de finantare sa fie reziliat dar si investitiile de pana acum, in special cele din localitatile deltei, in principiu realizate peste 90%, sa nu aiba finalitate si banii cheltuiti sa fie practic irositi.

„S-au cheltuit destui bani in Delta Dunarii pentru punerea in practica a acestui sistem integrat de gestionare a deseurilor care deocamdata nu are finalitate, din cauza gropii de deseuri de la Mihai Bravu. Nu ne permitem sa pierdem bani europeni, ba dimpotriva prioritatea executi­vului Consiliului Judetean Tulcea este sa atragem cat mai multe fonduri europene”, a declarat presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

„Acest proiect este unul pe care nu doar ca ni-l dorim si asta pentru ca si Tulcea, la fel ca Romania, are obligatii de mediu pe care trebuie sa le respecte, dar trebuie spus ca nerealizarea lui, de fapt finalizarea acestuia, poate atrage penalitati din partea Uniunii Europene pe care o sa le resimtim cu totii, nu doar noi cei de la Tulcea”, a declarat la randul sau Sorin Zaharcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.