Un magnat american a investit 30 de milioane de dolari in prima vila „verde”

0
307

Un magnat al constructiilor si autor al unor beststeller-uri a facut istorie ridicand prima casa „verde”, o superba constructie ce se incadreaza perfect celor mai riguroase norme ecologice.
vila ecologica
Vila de 30 de milioane de dolari a lui Frank McKinney are aproape 1500 de metri patrati, trei etaje si sapte dormitoare si este numita de proprietarul ei un adevarat „far al optimismului realist”. Luxoasa resedinta se afla in Manalapan, Florida si a primit numele de „Acqua Liana”, sau „Floarea de Apa”, relateaza „Daily Mail”, in editia electronica de miercuri.
Desi are peste 6000 de metri patrati de gradini superbe si se afla pe tarmul Oceanului Atlantic, nu exteriorul ci interiorul vilei este parte cea mai spectaculoasa, sustine McKinney. „Abia cand treci pragul vilei Aqua Liana incepe cu adevarat spectacolul”, a declarat magnatul la inaugurarearea sedintei. „Este o simfonie a simturilor, creata pentru a demonstra ca Visul American este cat se poate de in viata”, a adaugat el. Printre caracteristicile ecologice ale vilei se numara un sistem hidrologic complex si numeroasele panouri solare care au capacitatea de a asigura necesarul de energie electrica pentru doua sau chiar trei case de marime medie.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.