Unicornul asiatic, specie pe cale de disparitie, reperata pentru prima data in ultimul deceniu, in Vietnam

Unicornul asiatic, specie pe cale de disparitie, reperata pentru prima data in ultimul deceniu, in Vietnam
Unicornul asiatic, specie pe cale de disparitie, reperata pentru prima data in ultimul deceniu, in Vietnam

Un exemplar de saola, un animal misterios asemanator antilopei, a fost reperat in Vietnam pentru prima data in ultimii 10 ani, oferind sperante noi pentru salvarea speciei de la disparitie.

Cunoscut si sub numele de “Unicorn Asiatic” datorita abilitatilor sale de a se face nevazut, saola a fost vazut in septembrie cu ajutorul unui aparat de fotografiat capcana, montat de catre WWF si guvernul de la Vietnam, in centrul muntilor Annamite.
“Aceasta este o descoperire uluitoare si reinnoieste speranta de recuperare a speciilor”, a spus directorul de tara al WWF Vietnam intr-o declaratie .
Saola, care au fost descoperita abia in 1992, are doua coarne paralele cu capete ascutite, care pot ajunge la 50 de centimetri in lungime..
Un alt exemplar de saola a fost vazut in august 2010 – prima observare intr-un deceniu – dar a murit la cateva zile dupa ce a fost capturat de catre satenii din Laos, potrivit Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.
Dang Dinh Nguyen, sef adjunct al departamentului pentru protectia padurilor din Quang Nam, a declarat ca ultima identificare a unui saola in Vietnam a fost in 1998.
El a spus ca cea mai recenta aparitie a animalului a fost “un moment istoric”, si ca aceasta descoperire arata ca eforturile de conservare ale habitatului critic pentru saola au fost eficiente .
Asia de Sud-Est are o biodiversitate foarte bogata – 126 de specii noi au fost inregistrate anul trecut in regiunea Greater Mekong, care consta din Thailanda, Cambodgia, Myanmar, Vietnam, Laos si provincia chineza Yunnan .
Anul trecut, in Vietnam s-au descoperit specii noi, cum ar fi liliacul cu nasul tub Belzebut, broasca yin-yang si noi specii de pesti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente