Vacanta activista de 1 Mai la Pungesti

0
429
Ecologiştii au obţinut peste 50% din voturi la Siliştea Pungeşti
Vacanta activista de 1 Mai la Pungesti
Vacanta activista de 1 Mai la Pungesti

Membrii Miscarii de Rezistenta din Pungesti organizeaza in perioada 1 – 3 mai o serie de actiuni la care sunt invitati toti activistii de mediu care sunt impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Participantiivor fi cazati in casele localnicilor sau isi pot amplasa corturi in zona. Pe 1 mai va avea loc un concert la care participa mai multi artisti si trupe, printre care ‘Fara Zahar’, ‘Antidot’, ‘K – EM’, ‘Horty’, ‘Regula’, ‘Afty’, Alexandru Lisman si Stefan Iacob si un foc de tabara, iar in zilele de 2 si 3 mai vor avea loc discutii pe tema fracturarii hidraulice, prezentari de filme documentare si drumetii.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean, organizatorii nu au solicitat autorizatie pentru actiunile pe care intentioneaza sa le organizeze pe parcursul celor trei zile. Compania Chevron va incepe in scurt timp explorarea gazelor de sist in comuna vasluiana Pungesti, acolo unde a fost amplasata deja o prima sonda pe perimetrul concesionat la Silistea

‘Este o oportunitate de a ne arata sprijinul fata de comunitatea locala care se opune proiectului de explorare-exploatare a gazelor de sist al companiei Chevron in zona si de a intari contactele cu activistii de mediu din alte regiuni ale tarii. Avand in vedere ca se planuieste inceperea forajelor la sonda in curand, putem considera aceasta excursie ca o ultima ocazie de a vedea Pungestiul inainte de a fi ‘fracturat’, de a bea apa de izvor de acolo fara teama de a fi contaminat cu substante chimice rezultate din fracturare’, se precizeaza pe site-ul www.fracturare.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.