Vant mai slab? Productia de energie eoliana a scazut in primele doua luni

Germania s-a înverzit: Energia regenerabilă a avut pentru prima dată cea mai mare contribuţie în asigurarea consumului
Vant mai slab? Productia de energie eoliana a scazut in primele doua luni
Vant mai slab? Productia de energie eoliana a scazut in primele doua luni

Productia din centralele electrice eoliene, aflata de obicei pe un trend ascendent, a fost de 810,4 milioane kWh in primele doua luni, in scadere cu 63,2 milioane kWh fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Consumul final de electricitate in primele doua luni ale acestui an a scazut cu 0,3% fata de perioada similara din 2013, ajungand la 8,74 miliarde kWh, in timp ce exporturile de energie electrica au crescut,potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Exportul de energie electrica a fost de 885,6 milioane kWh, in crestere cu 671,7 milioane kWh. In perioada analizata, iluminatul public a inregistrat o scadere cu 22,1%, iar consumul populatiei a coborat cu 3,4%.

Resursele de energie primara au crescut cu 5,5% in lunile ianuarie si februarie, iar cele de energie electrica au crescut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu 5,4%.

Principalele resurse de energie primara in perioada analizata au totalizat 5,35 milioane tone echivalent petrol (tep), in crestere cu 279,9 milioane tep.

In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 11,1 miliarde kWh, cu 5,4% mai mari fata de perioada corespunzatoare a anului 2013. Cresterea resurselor de energie electrica s-a datorat in principal majorarii productiei cu 6%, potrivit INS.

Productia interna a scazut cu 0,1%, la 3,6 milioane tep, iar importurile au crescut cu 21,8%, la 1,74 milioane tep.

In primele doua luni din acest an, productia din termocentrale a fost de 5,79 miliarde kWh, in crestere cu 5,2%, in timp ce productia din hidrocentrale a fost de 2,38 miliarde kWh, mai mare cu 17,8%.

Centrala nuclearelectrica din Cernavoda a produs cu 0,3% mai multa energie in ianuarie si februarie, totalizand o productie de 2 miliarde kWh.

Energia solara produsa in instalatii fotovoltaice in aceasta perioada a fost de 42,2 milioane kWh, in crestere cu 37,2 milioane kWh. Consumul propriu tehnologic in retele si statii a fost de 1,46 miliarde kWh in scadere cu 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *