Verbund va investi “mai multe sute de milioane de euro” pentru a construi un parc eolian de 200 MW in Romania

Verbund va investi "mai multe sute de milioane de euro" pentru a construi un parc eolian de 200 MW in Romania

Cel mai mare producator de energie din Austria, Verbund, a anuntat vineri ca a inceput lucrarile de constructie la un parc eolian amplasat la Casimcea, pe coasta Marii Negre, informeaza APA.

Parcul eolian, ce ar urma sa fie construit in parteneriat cu grupul italian Inergia Spa si omul de afaceri Marius Iliev, va avea o capacitate de 200 Megawati. In total vor fi amplasate 77 de turbine eoliene cu o capacitate de 2 si 3 MW. Investitia totala se ridica la ‘mai multe sute de milioane de euro’ a declarat Verbund pentru APA.

Primele livrari de energie electrica vor fi efectuate in 2012. Dupa terminarea lucrarilor de constructie ar urma sa fie produsa anual o cantitate de 610 GWh ceea ce va permite alimentarea cu energie electrica a 170.000 de gospodarii.

Tot in Romania, Verbund construieste la Rahmanu (Tulcea) o statie de transformare cu trei generatoare cu o capacitate de 250 MVA, care ar urma sa fie gata in 2012.

Potrivit Asociatiei Europene a Energiei Eoliene, la finele lui 2010 Romania avea 462 MW instalati in parcuri eoliene, din care 448 MW doar in 2010. Astfel, Romania a ocupat pozitia a saptea in UE in topul contributiei la instalarea de capacitati noi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente