“Mama noastra natura cea de toate zilele, da-ne noua astazi spatii verzi de relaxare, unde sa putem calca iarba linistiti iar plimbarile cu bicicleta sa nu mai fie interzise!”

 Parcul este o suprafata intinsa de teren, de utilitate publica, cu plantatii, alei si diferite constructii, amenajata pentru agrement. Nu si in Romania. calca-iarba.JPG

Desi intr-o lume civilizata oamenii batatoresc aleile pe care mai apoi se construiesc spatii publice, oamenii se relaxeaza pe iarba, iar plimbatul cu bicicleta contribuie la reducerea poluarii, tara noastra ramane  sub indemnul “Nu calcati iarba!“. Toata Europa are loc pe iarba, noi mai simtim inca suflarea ingradirii comuniste in ceafa, tara nu ne considera indeajuns de civilizati pentru a lua loc. In parcurile din sectorul  3 al capitalei mersul cu bicicleta este interzis, bicicleta nu polueaza, nu lasa resturi in urma,  dar deranjeaza. Bucurestiul detine un centru de inchiriere biciclete, cu 2000 de utilizatori si 100 de biciclete. Exista si piste speciale pentru mersul cu bicicleta pe care insa se parcheaza masini, se vand flori, se asteapta autobuze, se planteaza stalpi sau pur si simplu se sta. Capitala este poluata, s-a demonstrat ca speranta de viata este mai mica aici cu 4 ani, mersul pe bicicleta ramane sanatos, creste rezistenta fizica, arde calorii, elibereaza stresul.  Vrem sa luam loc pe iarba, este a noastra, e drept inca ne mai luptam cu bunele maniere, dar generatiile ce vin si-au dovedit atractia si implicarea fata de eco, lasati-ne mai aproape de natura, nu o vom taia,  nu o vom smulge,  nu o vom transforma in groapa de gunoi, ne vom uni cu ea, o vom pastra pentru cei ce vin, pentru ca ei sa nu mai fie imprejmuiti de legi fara sens, pentru ca ei sa traiasca sub indemnul “Calcati iarba! Iubiti natura!”.

 Semnati petitia on-line aici Petitie Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here