Vietuitoare subacvatice care emit gaz ilariant

Se stie ca oamenii si animalele crescute in ferme elibereaza gaze in urma digestiei dar  cercetatorii din Germania au spus marti ca viermii si gandacii acvatici se fac deasemenea raspunzatori de producerea gazului ilariant. Cercetatorii de la Institutul Max Plank din Germania si cei de la Universitatea Aarhus din Danemarca au descoperit ca scoicile, melcii de apa dulce si alte creaturi subacvatice produc oxid azotos adica gaz ilariant atunci cand azotul este prezent in apa.”Oamenii sunt cei care polueaza apa cu azot si cu cat poluarea este mai mare, cu atat va creste si emisia de gaz ilariant” a spus marti, Fanni Aspetsberger de la Institutul Max Plank. Aspetsberger a adaugat ca nu exista date cu privire la cantitatea de gaz emisa dar ca ar putea deveni „foarte daunator” climei daca poluarea cu azot continua sa creasca asa cum s-a intamplat in ultimii ani.Gazul ilariant este unul din numeroasele gaze de sera care a fost emis in atmosfera inca din perioada industrializarii. Asemenea gaze actioneaza ca o patura in jurul pamatntului contribuind la cresterea temperaturii globale. Temperaturile ridicate au deja consecinte dezastruoase asupra omenirii, producand schimbari majore in sistemele climaterice globale si se asteapta ca situatia sa se agraveze pe  viitor.

Motivul principal al incalzirii globale este totusi eliberarea unui alt gaz de sera rezultat in urma arderii combustibilului mineral si anume dioxidul de carbon.

In luna decembrie, liderii mondiali intentioneaza sa stabileasca un nou acord cu privire la clima globala in orasul Copenhaga.

Sursa: Discovery.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *