Xerox prezinta, in Romania, hartia color reciclata

Xerox isi completeaza gama de hartie reciclata cu un set complet de hartii in cinci nuante pastel: galben (yellow), roz (pink), somon (salmon), albastru (blue) si verde (green). Oricare dintre tipurile de hartie din gama Symphony Recycled este disponibil de la resellerii de hartie autorizati din reteaua nationala a Xerox Romania.

Hartia Xerox Symphony Recycled se poate folosi pentru orice imprimanta sau copiator laser si este disponibila in format A4, avand o greutate de 80g/mp. Este fabricata in proportie de 100% prin reprocesarea hartiei uzate, colectate de la utilizatori, iar deseurile sunt prelucrate fara aditivi chimici. Inclusiv ambalajul topului de hartie este realizat in intregime din hartie reciclata.

Xerox Symphony Recycled este ideala pentru aplicatiile tiparite pentru care diferentierea suportului de hartie este avantajoasa: documente separate pe tipuri/departamente, corespondenta, chestionare, formulare, invitatii, anunturi etc. Fabricile producatoare de hartie comercializata sub marca Xerox sunt certificate ISO 14001 si European Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), iar standardele de productie sunt verificate in permanenta pentru a se respecta folosirea rationala a resurselor naturale.

De asemenea, hartia Xerox Symphony Recycled este certificata “Nordic Swan” pentru emisii reduse de substante daunatoare mediului in procesul de productie, precum si “Blue Angel” pentru protectia mediului. Ambele certificari sunt recunoscute la nivel european.

Xerox incurajeaza folosirea hartiei reciclate si o recomanda pentru activitatea de zi cu zi din orice birou. Daca nu este reciclata, hartia uzata si depozitata in natura genereaza emisii de gaze toxice pentru mediu. In plus, fabricarea hartiei reciclate necesita mai putine resurse de apa si energie decat procesul de productie al hartiei din fibra lemnoasa.

Sursa: PCWorld

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente