Zmeura, afinele si ciupercile, la export

Peste o suta de tone de zmeura si afine din padurile harghitene vor fi exportate in Germania, iar cateva zeci de tone de ciuperci vor ajunge in Italia, urmand sa fie folosite fie in industria alimentara, fie in cea farmaceutica, informeaza Agerpres.zmeura

Directorul Directiei Silvice Harghita, Catalin Mutica, a declarat ca, in acest an, de pe cele 90.000 de hectare de teren forestier aflate in administrarea institutiei, vor fi recoltate 120 de tone de zmeura si 20 de tone de afine.

Fructele sunt depozitate la Centrul de Productie de la Gheorgheni, unde se refrigereaza sau se congeleaza, in functie de comanda beneficiarului. Ulterior, zmeura si afinele ajung in Germania.afine

Directia Silvica a organizat puncte de recoltare la fiecare ocol silvic, fructele urmand sa fie culese de muncitori sezonieri care vor fi platiti cu aproximativ trei lei pe kilogram.

In fiecare an, fructele de padure harghitene sunt foarte cautate pe pietele occidentale intrucat sunt naturale si ecologice si contin mai multe substante active decat cele cultivate in plantatii artificiale.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente