Afla care sunt efectele benefice ale catinei

0
69
Afla care sunt efectele benefice ale catinei

Proprietatile catinei sunt cunoscute de sute de ani in intreaga lume. Ea este unul dintre cei mai buni antioxidanti naturali si ajuta la regenerarea celulelor. Iata care sunt calitatile acesteia si cum sa prepari leacurile cu catina.
Ceaiul ne provoaca pofta de mancare

Fructele de catina contin vitamina A si C, complexul de vitamine B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier si sodiu.

Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decat citricele.

In plus, este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul), in pectine, in zaharuri, in aminoacizi si in acizi grasi esentiali.

Ceaiul este recomandat persoanelor lipsite de pofta de mancare si cu imunitate scazuta.

Fructele stimuleaza imunitatea

Fructele de catina contin vitamina A si C, complexul de vitamine B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier si sodiu.

Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decat citricele.

In plus, este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul), in pectine, in zaharuri, in aminoacizi si in acizi grasi esentiali.

Catina este recomandata persoanelor lipsite de pofta de mancare si cu imunitate scazuta.

Uleiul, bun in hepatita

Catina este indicata in special anemicilor, pentru recuperarea energiei dupa efort fizic si intelectual.

Ea ajuta organismul sa se refaca mult mai usor dupa o boala si este folosita frecvent ca adjuvant in tratarea gripei si a racelii.

Hepatita, colita, ateroscleroza, dependenta de alcoolist si de tigari se vindeca mai repede daca tii o cura cu catina.

Pune doua picaturi de ulei de catina intr-o lingurita cu miere si ia-o de trei ori pe zi, timp de zece zile pe luna.

Consumati-o de trei ori pe zi

Uleiul de catina este indicat pentru cresterea imunitatii, oprirea dezvoltarii celulelor canceroase, dar si in tratarea afectiunilor endocrine.

Pentru a prepara uleiul de catina, ai nevoie de un kilogram de fructe, pe care le speli bine cu apa, dupa care le zdrobesti cu o lingura de lemn intr-un vas emailat sau de sticla.

Strecori sucul obtinut printr-un tifon, dupa care-l lasi 24 de ore la temperatura camerei, insa fara a acoperi etans vasul.

Pelicula de culoare mai deschisa care se va obtine la suprafata este uleiul de catina.

Pentru prevenirea si tratarea problemelor glandei tiroide, poti lua cate 20 de picaturi, de trei ori pe zi, timp de o luna.

Se pot face cate 2-3 cure pe parcursul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here