ArcelorMittal Galati investeste 6,6 milioane de euro in protectia mediului

0
85
ArcelorMittal Galati investeste 6,6 milioane de euro in protectia mediului

Desi in ultimii trei ani, combinatul de la Galati a inregistrat pierderi majore, administratia ArcelorMittal continua sa inves­teasca in proiecte care vizeaza reducerea emisiilor.

Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galati, a declarat: „Am implementat un program riguros de protectie a mediului pe care l-am continuat in ciuda crizei economice si pe care il vom urma conform angajamentelor noastre. ArcelorMittal Galati a investit 6,6 milioane de euro in ultimul an (aproximativ 8 milioane de dolari) in programe de imbunatatire a mediului, care au avut drept scop reducerea emisiilor atmosferice. Proiectele fac parte din strategia Companiei de crestere a performantelor de mediu si a calitatii vietii locuitorilor din zona Galati”.
Domnia sa a adaugat ca banii au fost cheltuiti pentru doua echipamente de desprafuire la Masina de Aglomerare 4 si modernizarea Furnalului 5 prin montarea unor echipamente noi electro filtre, operatiuni ce au dus la imbunatatirea parametrilor de mediu, precum si la cresterea eficientei tehnologice.

Cu toate acestea, reprezentantii Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu sus­tin ca la combinatul siderurgic mai sunt multe probleme de mediu de rezolvat pentru care compania are termen limita anul 2014.

„Exista bunavointa din partea companiei insa investitiile nu sunt niciodata suficiente. Noi derulam trei controale pe an la ArcelorMittal Galati. Dupa prima vizita pe care am avut-o la inceputul anului si pana in prezent nu au fost inregistrate probleme de mediu deosebite. Si aici ma refer la poluari accidentale sau depasiri ale emisiilor in atmosfera. Oricum masurile pe care le au de rezolvat au termene limita pana in 2014 deci noi nu putem spune ca nu au facut ceva”, a declarat Marioara Gatej, prim-comisar al Comisariatului Judetean Galati.

Domnia sa a precizat ca urmatorul control pe care comisarii de mediu il vor derula in combinat a fost programat pentru inceputul lunii septembrie.

In ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galati a investit peste 168 de milioane de dolari in programe pentru protectia mediului. Compania detine Autorizatia Integrata de Mediu si a primit certificarea ISO 14.001 pentru Managementul Calitatii Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here