Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile – expert rus

Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile - expert rus

Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile – expert rus

Burgerii dauneaza mediului inconjurator asemenea energiei sau transporturilor, prelucrarea unei jumatati de kilogram de carne generand emisii poluante egale cu conducerea unei masini pentru cativa kilometri.

Un burger de 225 grame necesita tocarea, sararea, piperarea carnii si servirea cu ceapa si ketchup, tot acest proces producand emisii de carbon la fel ca parcurgerea unei distante de 16 km cu masina, sustine seful grupului de lucru pentru schimbari climatice din cadrul Uniunii Industriasilor si Antreprenorilor din Federatia Rusa, Mihail Yulkin, citat de Voice of Russia.

Mai mult, animalele consuma cantitati importante de iarba si alte plante care altfel ar absorbi dioxidul de carbon din natura.

Congelarea produselor sau fertilizarea solului contribuie si ele la cresterea poluarii, toate acestea intrand in costul de mediu al unui burger.

In opinia acestuia, cinele delicioase constituie o amenintare la adresa mediului inconjurator, in unele tari, precum Noua Zeelanda, animalele din gospodarii fiind principala sursa a emisiilor de gaze cu efect de sera.


Emisiile de gaze cu efect de sera vor fi contabilizate

Cu cat numarul populatiei este mai mare, cu atat mai multi burgeri sunt produsi, contribuind astfel la cresterea nivelului de poluare, sustine si Alexei Kotorin, care lucreaza pentru Programul Climatic al filialei World Wildlife Fund (WWF) din Rusia.

O nutritie mai echilibrata, cu mai putina carne, ar reduce consumul de energie si emisiile de gaze cu efect de sera, crede acesta.

Asta nu inseamna insa ca toti ar trebui sa devenim vegani, ci doar sa fim mai sustenabili, spune Yulkin.

„Vom renunta cu mare dificultate la carne, insa agricultura ar trebui sa ia in considerare efectul asupra mediului si sa incerce sa-l reduca sau sa compenseze prin plantarea mai multor paduri si prin folosirea terenului intr-un mod sustenabil”, afirma acesta.

In prezent, agricultura se afla pe locul trei, dupa energie si transport, in topul industriilor neprietenoase mediului inconjurator.



16 Apr 2014 - Sursa: Ziare.com



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016