Un oras mai curat si mai verde, acesta este mesajul transmis ieri de primarul general, Sorin Oprescu, la lan-sarea campaniei „Capitala creste verde”.grafitti

Pana in toamna, administratiile subordonate municipalitatii, dar si asociatiile de locatari vor fi obligate sa-si faca ordine in ograda lor. Astfel, spatiile verzi si locurile de joaca vor fi refacute, trotuarele spalate, strazile curatate, mobilierul stradal deteriorat inlocuit si fatadele cladirilor zu-gra-vi-te. Nu vor face exceptie nici sco-lile, gradinitele si spitalele.

Afisele din campaniile electorale uitate de ani buni, chiar din 1996, vor fi dezli-pite de pe stalpi, mesajele si desenele de tip graffiti vor fi sterse, amena–jandu-se locuri speciale pentru cei pasionati de aceasta arta ne-con-ven-ti-o-nala.

Pe parcursul campaniei vor fi marcate Ora Pamantului si Ziua Mondiala a Sanatatii. Startul a fost dat ieri, cand spatiile verzi de pe malurile Dambo-vi-tei au inceput sa fie reamenajate, acestea fiind in administrarea mu-ni-ci-palitatii inca din 1948.

De men-ti-onat este faptul ca ieri a fost ultima conferinta a edilului in sediul vechi al Primariei Capitalei. De astazi, institutia va functiona in cladirea noua de pe Splaiul Independentei, nr. 291-293, langa statia de metrou Se-ma-na-toa-rea. Chiria anuala va fi de 2,7 mili-oane de euro pe an, mai exact 224.000 de euro pe luna.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here