Certificatul energetic, obligatoriu pentru tranzactii imobiliare
Certificatul energetic, obligatoriu pentru tranzactii imobiliare

Din 2010, toate cladirile vor avea nevoie si de „certificatul energetic” – document care atesta consumul de energie al imobilului.

„Certificatul energetic” – un document care evidentiaza energia consumata pentru incalzirea locuintei, climatizare, iluminat artificial, va deveni obligatoriu pentru toate locuintele din 2010. In functie de consum, imobilul va primi un calificativ de la A la G, la fel ca cele care arata clasa energetica la electrocasnice.

Daca un apartament are calificativul A inseamna ca are un consum redus de energie, iar daca are G inseamna ca are un consum foarte ridicat si prin urmare cheltuielile la intretinere sunt foarte mari.

Scopul acestui certificat este de a informa consumatorul, respectiv persoana care cumpara sau inchiriaza respectiva casa, ce consum energetic are locuinta si la cat se ridica cheltuielile lunare de intretinere. Una dintre modalitatile de a reduce consumul energetic al cladirii este reabilitarea termica a acesteia, pentru a scadea cantitatea de energie necesara incalzirii.

Citeste mai mult despre certificatul energetic, in Gandul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here