Detoxifiere cu sucuri naturale

Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti.

Adeptii stilului de viata naturist insista asupra folosirii alimentelor neprelucrate termic – raw vegan. Ajuta mult digestia si asigura o diureza crescuta, astfel ca sucurile naturale de fructe si legume sunt ideale, atat ca aliment propriu-zis, cat mai ales in dietele bolnavilor.
Au actiune stimulativa, fortifianta, antitoxica, diuretica si proprietati “igienice” remarcabile. Sunt sarace in lipide, proteine si saruri de sodiu.

Sucuri terapeutice

* Suc de lamaie: oboseala, convalescenta, ulcer gastric, intareste sistemul imunitar si este extrem de folositor copiilor in perioada de crestere;
* Suc de mere: boli reumatice, guta, constipatie, astenie, ateroscleroza (profilactic);
* Suc de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloza, previne infectiile urinare;
* Suc de capsuni: boli reumatice, tulburari de crestere la copii;
* Suc de grepfruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, fragilitate vasculara;
* Suc de pere: anemii, astenie, diaree, guta, surmenaj, tuberculoza
* Suc de portocale: ateroscleroza, febra, convalescenta, util organismului copiilor in perioada de crestere;
* Suc de struguri, numit simbolic si lapte vegetal, este folositor in boli reumatice, guta, litiaza biliara si renala, obezitate. In acest caz, doar 1 litru pe zi, timp de1-2 saptamani;
* Suc de cartofi: in tratamentul ulcerului gastric, duodenal si al diabetului (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de lamaie);
* Suc de castraveti: folosit in boli reumatice (guta), simplu sau in amestec cu suc de telina sau de struguri. Se foloseste cu succes sI impotriva ridurilor, prin aplicarea de comprese;
* Suc de ceapa: amestecat cu suc de telina sau de morcovi e util in diabet, boli reumatice, prostatita, edeme;
* Suc de morcovi: ulcer gastric si duodenal, colita, diaree, constipatie, boli hepato-biliare, intoxicatii, boli de piele, imbatranire precoce, cancer pulmonar (profilactic). Se poate amesteca cu suc de patlagele rosii, patrunjel si zeama de lamaie.

Cum se prepara si cum se administreaza

* Sucurile se vor prepara numai din fructe sau legume cat mai proaspete si sanatoase.
* Sucurile se prepara zilnic; prospetimea este o conditie a eficientei lor, mai ales in tratamente.
* Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi introduse in masina de stors, vor fi foarte bine spalate cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri.
* Sucul cu gust nu tocmai placut (de exemplu, cel de varza sau de cartofi) poate fi amestecat cu unul care are gust mai bun.
* Inainte cu trei ore de consumarea lor nu se mananca nimic. Sucurile se beau cu inghitituri rare.
* Pentru a obtine o cantitate mai mare de suc de citrice, inainte de a le stoarce, introdu fructele pentru 20 de secunde in cuptorul incins.
* Timp de cateva zile, sucul de rosii se poate pastra si fara conservant, cu conditia sa-l tii la rece, bine astupat.
* Sucurile de fructe facute in casa, nefierte, se pastreaza in conditii excelente daca le pui in congelator, in sticle de plastic umplute pe trei sferturi.

Atentie!

Se recomanda ca sucurile stoarse in casa sa fie consumate imediat. Pastrarea lor mai mult de 3-6 ore are drept consecinta distrugerea vitaminelor si a altor substante benefice. Cantitatea de suc recomandata pentru o zi este de 300-500 ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *