Primăria Sălacea vrea să trimită cu 80% mai puține deșeuri la groapa de gunoi, până în 2019

Angajamentul face parte dintr-o strategie asumată recent de Primăria Sălacea, prin care comuna bihoreană se alătură rețelei internaționale „Orașe Zero Waste”. Deocamdată, deșeurile sunt colectate separat doar la nivel redus, căci locuitorii nu sunt motivați să sorteze. Însă, prin introducerea unui tarif diferențiat, lucrurile s-ar putea schimba. Până în 2020, Primăria vrea să adopte și…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe
25 echipaje din ?ar? au participat la Agafton la un concurs na?ional de Protec?ia Mediului

25 echipaje din tara au participat la Agafton la un concurs national de Protectia Mediului

Palatul Copiilor Botosani si Asociatia ”Papucul doamnei” in parteneriat cu Primaria municipiului Botosani, I.S.J. Botosani, Directia Judeteana pentru Sport si tineret, Agentia pentru Protectia Mediului, Directia Silvica si Asociatia Ecotic au organizat in Tabara Agafton, in perioada 29 mai-1 iunie 2014, a VIII a editie a Concursului National de Protectia Mediului ”Si gestul tau conteaza!”,…

Citește mai departe

Polii geografici si schimbarile climatice

Incalzirea globala duce la modificarea pozitiei polilor geografici ai Terrei, conform un studiu acceptat spre publicare de revista Geophysical Research Letters, informeaza site-ul stiintasitehnica.com Intre anii 1982 si 2005, pozitia Polului Nord s-a deplasat catre SudEst, catre Nordul Labradorului, cu o viteza de circa 2 milisecunde de arc. Asta inseamna vreo sase centimetri in fiecare…

Citește mai departe

Consiliul Judetean Ilfov se asociaza cu 12 parteneri internationali pentru a crea un mediu inconjurator mai curat

Pentru a le asigura locuitorilor din Ilfov un mediu inconjurator mai curat si o viata mai sanatoasa, Consiliul Judetean a decis sa faca din reciclarea deseurilor o prioritate. In acest scop, CJ Ilfov s-a alaturat proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R), in cadrul Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IVC, finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala…

Citește mai departe

BERD: Fonduri suplimentare pentru lucrari de constructie la Cernobil

Comunitatea internationala va aloca in perioada urmatoare fonduri suplimentare de 550 milioane de euro pentru lucrari de ecologizare si constructie in zona fostei centrale nucleare de la Cernobil, din Ucraina. Suma se adauga celor peste 1,5 miliarde euro cheltuite pana in prezent pentru acest program, scopul principal al investitiilor fiind reprezentat de transformarea sitului respectiv…

Citește mai departe

Parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila

Primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila (PAES) a fost constituit de mai multe organizatii din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile si comunitare: Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, ARC 2020 (Agricultural and Rural Convention), Asociatia de Ecoturism din Romania, Fundatia Adept, Fundatia CIVITAS pentru Societatea Civila, Centrul de Asistenta…

Citește mai departe
ONG-urile pun baza Politicii Agricole Echitabile ÅŸi Sustenabile

ONG-urile pun baza Politicii Agricole Echitabile si Sustenabile

Mai multe organizatii din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile si comunitare au constituit primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila – PAES, anunta un comunicat de presa. Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, ARC 2020 (Agricultural and Rural Convention), Asociatia de Ecoturism din Romania, Fundatia Adept, Fundatia CIVITAS pentru Societatea…

Citește mai departe

ViitorPlus a finalizat o campanie-record de impadurire – peste 600 de voluntari implicati, 40.000 de puieti plantati

La finalul campaniei de impadurire din aceasta primavara, organizatia ViitorPlus a anuntat rezultate record si a prezentat planurile de dezvoltare a proiectului „Adopta un copac” in cadrul unei conferinte de presa organizate in parteneriat cu hotelul Hilton Athenee Palace. In cadrul „Lunii Padurii” (15 martie – 15 aprilie), peste 600 de voluntari au plantat 40.000…

Citește mai departe

Protest fata de ridicarea unei biserici intr-un parc

Fundatia ECO-CIVICA, organizatie neguvernamentala pentru protectia mediului, impreuna cu locatarii din zona parculetului Emil Garleanu din sectorul 3, organizeaza un protest pentru salvarea spatiului verde. Parculetul va fi pierdut in intregime, dupa ce a fost retrocedat in proportie de doua treimi. Cealalta treime va fi atribuita Bisericii Ortodoxe Romane pentru ridicarea unui lacas de cult,…

Citește mai departe

Podul lui Dumnezeu

Exista un pod in Romania atat de rezistent, incat nu a necesitat niciodata reparatii. Este vorba despre o stanca masiva, sub forma de arc de cerc, pestre care trece un drum, in comuna Ponoarele, judetul Mehedinti. Legenda spune ca podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru Sfantul Nicodim, ca sa treaca spre Tismana, dupa…

Citește mai departe

Lansarea oficiala a Asociatiei Romane a Carbonului (ARC), o platforma comuna de colaborare pentru operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera

De curand a fost lansata prima asociatie din Romania care se va implica in gestionarea emisiilor de carbon si gaze cu efect de sera. Un prim obiectiv declarat al ARC este punerea in aplicare a unui program de implementare a tehnologiilor de producere a energiei verzi din surse regenerabile prin asigurarea de resurse financiare pe…

Citește mai departe

Campionii canini

Un oras necunoscut, dintr-o tara est-europeana. Cativa oameni reusesc, dupa ani de munca, sa organizeze un campionat mondial al cainilor de salvare. 76 de echipe cauta in daramaturi, se arunca in apa, cerceteaza padurea sau, pur si simplu, isi demonstreaza dexteritatea, vreme de cinci zile, in orasul de pe malul Jiului. Miercuri, dupa-amiaza, centrul Craiovei…

Citește mai departe

Prima asociatie din tara care va gestiona emisiile de carbon

Agentia Romana a Carbonului (ARC) va promova pentru prima oara in Romania cercetarea tehnologiilor de stocare a dioxidului de carbon.Institutia isi propune sa asigure fonduri de implementare a sistemelor de energii alternative, cu sprijinul Guvernului. Oficialii Asociatiei au lansat, in prima faza, prima platforma comuna de colaborare pentru operatorii economici care comercializeaza permise de carbon…

Citește mai departe