Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Nu trebuie sa fim vegetarieni, dar trebuie sa fim aproape vegetarieni

Expertul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Joao Breda a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax dedicata „Cosului National de Alimentatie Sanatoasa”, ca dieta zilnica trebuie sa contina in proportie de 70 – 80% alimente de origine vegetala si numai 60 de grame de carne. „Alimentele de origine vegetala trebuie sa aiba partea cea mai mare in…

Citește mai departe
Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de „mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutritionista Shona Wilkinson, care a „decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite, scrie…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sanatatii, afectiuni si inconveniente tipic sezoniere. Insa, totodata, fiecare anotimp ofera si solutii pentru imbunatatirea starii generale a organismului, intaarirea sistemului imunitar si redobandirea vitalitatii. Si cu atat mai mult, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele si legumele acestui sezon le…

Citește mai departe

Ferma ecologica de vaci cu lapte

Tot mai multi oameni din Uniunea Europeana cauta produsele lactate bio pe rafturile magazinelor. Oamenii acestia cred ca alimentele bio sunt mai sanatoase si mai gustoase. Aceste credinte ale consumatorilor sunt confirmate in ultima perioada de o serie de studii stiintifice care confirma superioritatea produselor bio (organice) asupra celor non-organice din punctul de vedere al impactului pe…

Citește mai departe

Spanacul protejeaza memoria

Oamenii de stiinta germani de la Universitatea din Ulm au descoperit ca exista o stransa legatura intre un nivel scazut de vitamina C si beta-caroten in organism si dementa, afectiune caracterizata prin pierderi de memorie. In urma acestor constatari, cercetatorii sustin ca persoanele care includ in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, precum spanacul, morcovii…

Citește mai departe

Capsunile protejeaza stomacul

Potrivit unei echipe internationale de oameni de stiinta, capsunile sunt un mijloc eficient de protectie impotriva efectelor nocive ale consumului de alcool asupra tesuturilor. Actiunea lor antioxidanta nu numai ca protejeaza mucoasa stomacului, dar si activeaza mecanismele de aparare si enzimele din corp. Studiile efectuate in laborator au demonstrat faptul ca un consum echilibrat de…

Citește mai departe
Solu?ii din natur? care readuc p?rul la via??

Iti cade parul? Ai grija ce mananci!

Dieta dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, reprezinta un factor important care determina caderea excesiva a parului, afirma specialistii. Zilnic pierdem intre 50 si 200 de fire de par. Medicii dermatologi spun ca acest fapt este un fenomen normal, deoarece pierderea acestora ajuta la regenerarea podoabei capilare. Problema apare atunci cand parul este lipsit de…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Interzicerea untului in alimentatie ar putea salva mii de vieti

Untul ar trebui interzis in alimentatie pentru a proteja sanatatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar sustine ca aceasta masura radicala ar putea salva vietile a mii de tineri adulti, protejandu-i de infarcte si de blocaje arteriale. Avertizand asupra pericolelor pentru sanatate generate de consumul de…

Citește mai departe

Probioticele sau ce se ascunde sub eticheta de pe ambalaj

Cand cumparati mancare pe a carei eticheta scrie probiotice, primiti beneficii pentru sanatatea vostra sau este vorba, doar, de publicitate exagerata? Probabil cate putin din fiecare. Probioticele sunt microorganisme vii, ce refac balanta bacteriana intestinala si cresc rezistenta la  germenii patogeni. Ingerate in cantitati suficiente, pot imbunatati digestia si reduce durata gripelor si racelilor. Dar,…

Citește mai departe

Frunzele proaspete de busuioc, benefice impotriva artritei

Frunzele proaspete ale catorva varietati de busuioc sunt la fel de eficiente ca si medicamentele antiinflamatorii administrate pacientilor suferind de artrita, se arata intr-un nou studiu, informeaza dailymail.co.uk. Concluziile acestui studiu, prezentat in cadrul British Pharmaceutical Conference din Manchester, au relevat faptul ca, administrat pe cale orala, extractul obtinut din frunzele a doua varietati de…

Citește mai departe

Cu dieta „verde”, fara Alzheimer

O cercetare de ultima ora, publicata in cotidianul American Medical Association, promoveaza faptul ca o dieta mediteraneana, constand doar in fructe, legume si cat mai putine grasimi, poate reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, daca este sustinuta si de un program sportiv periodic. Doctorul Nikolaos Scarmeas, asistent al profesorului de neurologie de la Columbia University Medical…

Citește mai departe

Top 10 – Cele mai sanatoase fructe

Fructele trebuie sa reprinte baza dietei zilnice si trebuie sa faca parte din fiecare masa. Castigurile in materie de vitamine, fibre si minerale pot fi foarte usor obtinute din suc, pulpa sau chiar fructe uscate. REALITATEA.NET va prezinte zece dintre cele mai importante fructe pentru organismul uman. 1. Marul are in general 80 de calorii…

Citește mai departe

Alternativa – Conservantii naturali

Producatorii de alimente au o serie de alternative pentru a inlocui sarea folosita in cantitati mari, cu rolul de conservant. Inlocuirea poate scadea incidenta bolilor cardiovasculare si renale. Consumul de sare a crescut in mod alarmant in ultimii ani, in ciuda campaniilor media extrem de intense. Sarea ascunsa in alimentele consumate zilnic este adaugata cu…

Citește mai departe