Disfunctia glandei tiroide

Hormonii tiroidieni, produsi de glanda tiroida, controleaza functii vitale, precum caldura corpului, consumul de calorii, consumul de oxigen sau pulsul. Multe femei se confrunta in zilele noastre cu simptome precum oboseala cronica, descuamarea unghiilor si cresterea in greutate, fara un motiv aparent care sa le cauzeze. O scanare a glandei tiroide constituie un pas important…

Citește mai departe

Codex Alimentarius, intre complot mondial si siguranta alimentara

Adoptarea Codex Alimentarius de catre Romania ridica suspiciuni in randul medicilor. Unii dintre ei cred chiar ca se urmareste scaderea populatiei lumii, in timp, prin consumul alimentelor recomandate de Cod. In 2009, printr-o hotarare de guvern a cabinetului Boc, Romania a aprobat standardele Codex Alimentarius ca referinta pentru siguranta alimentelor. Printre recomandarile care au ridicat…

Citește mai departe

Vestea buna: Romania va avea cel mai puternic laser din lume. Vestea proasta: cu el vor fi arse deseuri nucleare

Vestea proasta: cu el se vor trata deseurile nucleare din tarile vecine. Incepand cu anul 2015, pe platforma de la Magurele va intra in functiune cea mai puternica instalatie de lasere din lume Romania va avea incepand cu anul 2015 cel mai puternic laser din lume, cu ajutorul caruia cercetatorii vor face experimente atomice, folosind…

Citește mai departe

Studii privind tratarea levigatului de la gropile de gunoi ecologice

LUCRARILE CE STAU LA BAZA REALIZARII UNEI GROPI ECOLOGICE Lucrarile care se au in vederea realizarii unui depozit de deseuri sunt urmatoarele: – lucrari terasamente ; – lucrari de etansare ; -controlul de calitate al materialelor de etansare (geocompozitului, geomembranei, geotextilului de protectie) ; – realizarea sistemului de drenare a levigatului ; – realizarea sistemului…

Citește mai departe

Agentia Internationala pentru Energie Atomica vrea sa foloseasca radiatiile ca sa ne hraneasca mai „bine”

Pentru a scapa de foametea mondiala, Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a propus marti utilizarea pe scara larga a tehnicii de iradiere a semintelor, care se pare ca ar da, in acest fel, un randament sporit, relateaza AFP, citata de NewsIn. „AIEA cere insistent reactivarea tehnologiilor nucleare de productie agricola ca mijloc de a…

Citește mai departe

Carne iradiata

Departamentul pentru Agricultura din SUA (USDA) va permite celor din industria prelucrarii carnii sa foloseasca iradierea pentru a ucide bacteria E. colli ce s-ar putea afla pe carcasele de vita. Singura conditie pusa de autoritatile americane este ca pe eticheta produselor ce au suferit acest proces de decontaminare sa apara inscriptia „iradiat”. Procesatorii spun ca…

Citește mai departe

Cui servesc alimentele iradiate ?

Fotografie Copyright CRIIRAD Reducerea treptata a productiei agricole de proximitate din tarile UE, a dus la utilizarea iradierii alimentelor pentru conservarea lor pe termen lung. Cercetator de renume international, fizicianul Roland Desbordes, presedintele Comitetului de cercetare independenta a iradiatiilor (CRIIRAD), explica efectele acestei metode putin controlate de instantele europene, pentru sanatatea consumatorilor. Incertitudine stiintifica ”…

Citește mai departe

Fara conservanti

TEHNOLOGIE – Forurile internationale aproba folosirea radiatiilor ionizante Radiatiile ionizante sint utilizate de mult in industrie, ele putind fi de natura electromagnetica si corpusculara. Cele de natura electromagnetica (fotonii) sint caracterizate prin energie. In aceasta categorie intra radiatiile gama, infrarosii si ultraviolete. Iradierea, ca procedeu fizic de tratare a alimentelor, poate fi comparata cu alte…

Citește mai departe

Greenpeace isterizeaza Cernavoda

Expertii consultati de Greenpeace au ajuns la concluzia ca centrala nucleara de la Cernavoda are potential de iradiere cu tritiu, facand recomandari pentru femeile gravide si copii, pentru parasirea zonei. Concluziile expertilor au la baza interpretari proprii ale datelor existente din studiul de impact pentru realizarea unitatilor 3 si 4 si au profitat de inexistenta unor limite maxime admise la nivel mondial in domeniul invocat.

Citește mai departe