Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de CSID. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3…

Citește mai departe
Ce trebuie ?tiut despre becurile economice

Ce trebuie stiut despre becurile economice

Uniunea Europeana a interzis din 2010 vanzarea becurilor incandescente cu putere mai mare de 75 de Watti, iar incepand cu anul 2013 a tuturor acestor tipuri de becuri, sub pretextul „reducerii emisiilor de carbon“. In locul lor sunt promovate becurile fluorescente compacte cunoscute sub mai multe denumiri: becuri CFL (Compact fluorescent lamp), becuri economice (datorita…

Citește mai departe

Continuturi ucigase in conserve: cate E-uri se gasesc in pateuri

Un studiu derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S. Romania) pentru anul 2013 arata ca cele mai multe dintre pateurile de ficat comercializate pe piata romaneasca au in compozitia lor E-uri. Concret, reprezentantii ANPCPPS au inclus intr-o cercetare derulata in perioada iulie – august 46 de tipuri…

Citește mai departe

Padurea, medicul tacut

O simpla plimbare poate face minuni, cu conditia sa fie ceva ce faci in mod constant. Pe de alta parte, extractele din copaci si plante care cresc in padure te ajuta si ele sa iti mentii sau sa-ti restabilesti sanatatea. Padurile, in general, sunt generatoare de oxigen natural, o adevarata sursa de sanatate, nu numai…

Citește mai departe

Terapie prin ras

„Rasul este jogging intern„….Norman Cousins „Parintele” acestei terapii a fost Norman Cousins care, in 1964, utilizand gandirea pozitiva si umorul a reusit sa vindece un pacient de o boala articulara ce ii provoca dureri intense, boala care la momentul respectiv nu era curabila. Astfel, el isi amuza pacientul dandu-i spre vizionare comedii si administrandu-i vitamina…

Citește mai departe

Ucigasii din bucatarie

Ambalajele, vesela, tigaile, ustensilele de curatat si multe alte obiecte pentru uz casnic sunt ucigasii nebanuiti din bucataria noastra. Mai multe rapoarte ale Uniunii Europene si numeroase studii realizate de cercetatori ne avertizeaza ca in bucatarie nu mai suntem de mult in siguranta. Din contra, cu toate mijloacele tehnologiei casnice moderne, cu toate substantele de…

Citește mai departe
Ce se întâmpl? dac? m?nânci cirese

Ciresele – detoxifiant natural

Datorita efectului diuretic si de purificare a organismului, nutritionistii au calificat ciresele ca fiind cel mai puternic detoxificant natural, insa fructele lunii iunie contin si cantitati importante de levuloza, un tip de zahar sanatos, indicat chiar si in cazul diabeticilor. Aceste calitati recomanda ciresele in afectiuni renale (litiaza-adica formare de calculi), in guta, in reumatism,…

Citește mai departe

Operatiunile de curatare a petei de petrol au fost suspendate din cauza imbolnavirii echipajului

Paza de Coasta americana a ordonat tuturor ambarcatiunilor care participa la curatarea petei de petrol in statul Louisiana sa suspende operatiunile, dupa ce patru membri ai echipajelor au acuzat simptome precum migrene, dureri in piept sau ameteli. Cei patru s-au plans de „stari de greata, ameteli, migrene si dureri in piept” miercuri spre seara, a…

Citește mai departe

Florile de iasomie combat migrena si insomnia

Una dintre proprietatile principale ale florilor de iasomie este aceea de a relaxa organismul prin uleiurile eterice pe care le contine. Fitoterapeutii indieni, care studiaza de secole efectele iasomiei asupra psihicului, confera extractului din aceste flori atat calitati calmante, cat si afrodiziace. „Iasomia este un remediu recunoscut pentru efectele sedative si antispastice. Cu ajutorul decoctului,…

Citește mai departe

Filmele 3D dauneaza grav sanatatii

Pasiunea pentru filmele 3D poate fi foarte nociva pentru ochii privitorilor. Entuziastii acestui progres cinematografic nu ar trebui sa urmareasca filme tridimensionale mai mult de 2-3 ori pe saptamana, in timp ce unora nu le sunt recomandate deloc, din cauza medicale, sunt de parere oftalmologii rusi. Atentia medicilor de ochi rusi a cazut asupra fenomenului…

Citește mai departe

7 remedii naturale pentru migrena

Durerile severe de cap, asociate cu senzatia de slabiciune, sunt necazuri frecvente. Infuziile, compresele si masajul te ajuta in momentele de criza. Oboseala, o alimentatie dezechilibrata, traumele psihice si fenomenele meteo declanseaza migrenele, disconfort intalnit mai frecvent la femei decat la barbati. Acest tip de durere de cap poate sa dureze cateva ore sau chiar…

Citește mai departe

Care sunt efectele „amare” produse de indulcitorii artificiali

Neplacerile produse de indulcitori apar atunci cand inlocuim apa cu sucurile light sau mancam un pachet de guma pe zi Calorii putine contra migrene, insomnii sau afectari ale ficatului – acestea sunt cele mai frecvente efecte adverse ale indulcitorilor artificiali, sustin medicii. Indulcitorii sunt alternative ale zaharului, care contin mult mai putine calorii, insa, atunci…

Citește mai departe

Poluarea luminoasa

Poluarea luminoasa este produsa de iluminarea urbana ineficienta, de iluminarea incorecta a drumurilor si autostrazilor sau de iluminarea privata inadecvata si provoaca o serie intreaga de probleme. Se vorbeste de poluare luminoasa atunci cand luminile artificiale sunt atat de numeroase si omniprezente incat dauneaza intunericului normal si dorit pe timpul noptii. Astfel, la caderea noptii,…

Citește mai departe

Atentie la E-urile autorizate!

Aditivii dau mai mult gust, culoare sau miros alimentelor, insa unii dintre ei s-au dovedit deosebit de daunatori pentru sanatate. Aditivii (cunoscuti sub numele de E-uri) sunt niste substante chimice care se adauga alimentelor pentru a le imbunatati aspectul, gustul, mirosul, culoarea, dar si pentru a usura procesul de fabricatie. Exista edulcoloranti (zaharina, aspartam etc.),…

Citește mai departe

Poluarea fonica- efectele zgomotului asupra organismului

Poluarea fonica reprezinta o forma de poluare neglijata pana in prezent, forma care are insa, un impact semnificativ asupra societatii umane, afectand starea de sanatate a populatiei. Efectele specifice patologice ale zgomotului sunt traumatismele auditive, care apar ca urmare a actiunii indelungate a zgomotului, care depaseste limita superioara normala de percepere a organului auditiv. In…

Citește mai departe

Soferii, mai poluati decat pietonii

Instalatiile de masurare a poluantilor din aer sunt amplasate la aproape trei metri de sol si nu reflecta pericolul la care sunt expusi conducatorii auto. Acestia inhaleaza noxele direct de la tevile de esapament. In intersectiile aglomerate, soferii sunt expusi poluarii cu gaze de esapament mai mult decat pietonii sau biciclistii. Traficul foarte aglomerat, dar…

Citește mai departe