Ordin de prohibitie la pescuit pe anul 2016. Pescuitul la sturion interzis complet!

Ordinul de prohibitie a pescuitului pentru anul 2016, s-a publicat astazi, 10 februarie a.c. in Monitorul Oficial. Pentru cei interesati, voi posta in integralitate prevederile „Ordinului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016″: CAPITOLUL I – Zone si perioade de…

Citește mai departe

Australia a fost lovita de ciclonul Marcia. Descoperirea facuta pe o plaja din Queensland

Ciclonul Marcia a devastat coasta statului Queensland, din Australia, lasand numeroase case fara energie electrica sau provocand inundatii importante. Insa, in afara de lucrurile care sunt de asteptat, atunci cand este vorba de un ciclon, un localnic din Queensland a facut si o descoperire mai ciudata, potrivit Daily Mail. Victor Leto a descoperit pe plaja…

Citește mai departe

Este o „fosila vie”. Un rechin preistoric a fost prins de pescari in Golful Mexic. E al doilea exemplar din istorie

„Acesta nu este un crevete!” Pescarii de creveti din Florida au capturat, accidental, un rechin goblin, o specie preistorica, lung de 6 metri si de culoare roz. Rechinul goblin, cel mai rar dintre toate speciile, a fost prins de perscarii de creveti, in Golful Mexic. „Monstrul”, cu o lungime de 6 metri, are o protuberanta…

Citește mai departe

Expozitie temporara “Din lumea adancurilor”, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava

Muzeul de Stiintele Naturii va gazdui in perioada 17 aprilie – 17 mai 2014, expozitia temporara “Din lumea adancurilor”, informeaza intr-un comunicat de presa, reprezentantii institutiei muzeale. Potrivit sursei citate, vernisajul expozitiei va avea loc joi, 17 aprilie 2014, de la ora 11.00, la Muzeul de Stiintele Naturii. „Vor putea fi admirate impresionante falci de…

Citește mai departe

Rechinii nu se imbolnavesc niciodata de cancer

Dr. William Lane dezvaluie, in cartea sa „Rechinii nu se imbolnavesc niciodata de cancer”, publicata in anul 1993, explicatia multiplelor beneficii ale cartilajului de rechin in patologia umana. Spre deosebire de majoritatea pestilor, rechinul nu se imbolnaveste niciodata de cancer, iar ranile lui se vindeca foarte repede si nu se infecteaza. Tesutul cartilaginos al rechinilor…

Citește mai departe

CITES: Rechinii vor fi protejati la nivel mondial, insa nu si elefantii si ursii polari

Conventia asupra comertului international cu specii de flora si fauna pe cale de disparitie (CITES) s-a incheiat, joi, la Bangkok cu decizii majore in favoarea speciilor marine, dar pentru elefantii victime ale unui braconaj fara precedent actiunea ramane in continuare timida, consemneaza AFP. La Conferinta ce a reunit 178 de state s-a luat decizia ‘istorica’ de…

Citește mai departe

Rechinul Marii Negre

Rechinul Marii Negre se mai numeste Cainele de mare (Squalus acanthias) este un rechin mic si traieste in apele putin adanci ale Marii Negre, Marii Mediterane, Marii Baltice, Nordului si apele reci din Oceanele Atlantic si Pacific. La noi in tara se intalneste de-a lungul intregului Litoral. Prefera sa stea pe fundul apelor litorale cu…

Citește mai departe

In premiera: a fost descoperit un rechin hibrid!

Pentru prima data, oamenii de stiinta au identificat mai multe exemplare de rechin, prinse in apele Australiei, ca fiind „corcituri” – rezultatul unei incrucisari intre doua specii de rechin cu inotatoare negre. In opinia specialistilor, fenomenul ar putea indica faptul ca marii pradatori se adapteaza schimbarilor climatice, prin mijloace neasteptate. Este vorba, spun zoologii australieni…

Citește mai departe
100 de milioane de rechini mor anual în plasele pescarilor

Rechin de 500 de kilograme

Neil Hammerschlag este un om de stiinta cu diploma in ecologie la Universitatea din Toronto si diploma in biologia marina la Nova Southeastern University, Oceanograpic Center. El este director la South Florida Student Shark Program (SESSP) unde are studenti de la 4 universitati. El prinde rechini, ii marcheaza, ia mostre mici de muschi si putin…

Citește mai departe

Braconierii turci prind peste in apele romanesti in valoare de aproape 10.000 de dolari la un singur „voiaj”

In ultimii ani, politistii de frontiera au depistat si prins numeroase pescadoare straine in apele teritoriale romanesti ale Marii Negre, sosite pentru braconaj, insa, de fiecare data, judecatorii romani au fost blanzi cu braconierii. Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, cel mai des intalnite sunt pescadoarele aflate sub pavilion Turcia si Bulgaria, insa, de curand, a…

Citește mai departe

Bahamas interzice pescuirea rechinilor: Trebuie protejati daca vrem ca ei sa nu dispara

Bahamas a anuntat, marti, ca interzice pescuirea rechinilor in apele sale teritoriale (630 de mii de kilometri patrati) si comercializarea carnii de rechin, considerata o delicatesa in mai multe bucatarii ale lumii, potrivit AFP. „Rechinii trebuie protejati daca nu vrem ca ei sa dispara” a declarat Neil McKinney, responsabil pentru protectia mediului in Bahamas, care…

Citește mai departe

O bunicuta a batut un rechin

Femeia este acum fericita ca trebuie sa isi refaca fundul. O femeie in varsta a supravietuit atacului unui rechin in Australia lovind animalul in continuu. Paddy Trumbull, in varsta de 60 de ani, a suferit rani adanci si a pierdut o cantitate enorma de sange in incidentul care a avut loc in timp ce facea…

Citește mai departe

Geert Droppers, omul care imbratiseaza rechini: Daca va intalniti cu unul, savurati momentul!

Orcine a vazut filmul „Falci” stie de ce pot fi in stare rechinii. Insa nu toata lumea stie ca acest comportament este rar intalnit la frumoasele animale marine. Geert Droppers, un scufundator olandez devenit faimos pentru ca imbratiseaza rechini, ne demonstreaza ca sunt niste fiinte destul de cuminti. REALITATEA.NET l-a intrebat pe Geert Droppers, prezent…

Citește mai departe

Incalzirea globala, la Festivalul Sundance: Un regizor irlandezo-american ridica problema refugiatilor climatici

Incalzirea globala nu ameninta doar ursii polari, ci si milioane de fiinte umane, constranse la exil de catastrofele naturale, denunta un documentar prezentat la Festivalul de film Sundance, relateaza AFP. Prezentat in afara competitiei, „Climate Refugees”, regizat de americano-irlandezul Michael P. Nash, prezinta o imagine coplesitoare a consecintelor incalzirii climatice asupra populatiei a regiuni sau…

Citește mai departe