Sambata bio la Muzeul Satului

Numerosi bucuresteni in cautare de alimente si produse de ingrijire sanatoase, fara chimicale, au venit astazi la Targul BIO de la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, in ciuda vremii urate. Daca nu ati ajuns, mai aveti timp sa o faceti: targul este deschis si maine de la 10:00 la 18:00. Va asteptam cu forte proaspete si, speram, fara ploaie.Muzeul Satului

Numerosi bucuresteni in cautare de alimente si produse de ingrijire sanatoase, fara chimicale, au venit astazi la Targul BIO de la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, in ciuda vremii urate. Daca nu ati ajuns, mai aveti timp sa o faceti: targul este deschis si maine de la 10:00 la 18:00. Va asteptam cu forte proaspete si, speram, fara ploaie.

Musterii bio s-au adunat la targ sambata inca de la ora deschiderii, dornici sa-si procure „bunatati” fara chimicale. Au cercetat cu atentie marfurile producatorilor si comerciantilor – mai „concentrati” in incercarea de a se feri de ploaie – si fiecare a gasit ceva de luat pentru acasa. Vanzarile au mers bine: „nu ne asteptam sa vina atata lume pe ploaia asta”, au declarat cei mai multi dintre expozantii care au indurat cu stoicism frigul si umezeala, mulumiti ca oamenii sunt interesati de produsele ecologice. S-au cumparat de toate: de la branzeturi, paine, cozonaci, fainuri si produse de patiserie, sucuri, legume proaspete de sezon, miere, cereale, dulceturi, zacusca, ceaiuri si dulciuri, la produse cosmetice, fara parabeni, compusi din petrol si alte chimicale de sinteza toxice.

Expozanti

Ferma Husti din Maramures a venit la targ cu legume ecologice si conserve preparate din legume. Legume a adus si Ecolife Bio. Maramuresanul Ion Tataran „momeste” lumea cu preparate traditionale din carne, dintre care patru sortimente certificate eco: pastrama de vita, carnati de vita, carnati de porc si slanina. Ecomarket Transilvania au adus sucuri, uleiuri si diverse cereale. Naturalia a venit cu fainuri, cozonaci, preparate de patiserie si suc de mere romanesc, iar Manor a preparat paine din faina integrala chiar la fata locului. Asociatia Valea Asaului din Bacau a venit cu delicioasele-i branzeturi, Sonnentor a adus felurite ceaiuri din plante medicinale si din fructe, dar si condimente si alte preparate pe baza de plante. O varietate de produse alimentare – dulciuri, sucuri, paste fainoase, cereale pentru micul dejun, paste de masline sau produse fara gluten certificate – prezinta si magazinul on-line Biomania. Miere au adus stupinele Biris, Onea, Tremot, Tivadar, Apidava, Ilzes. Din oferta nu lipsesc produsele de ingrijire bio. Olivo Organic propune o gama completa de cosmetice pe baza de ulei de masline, produse de ingrijire pentru bebelusi, dar si pentru domni. Este prezent si magazinul on-line Bio Shop care, pe langa o diversitate de cosmeticale si produse de ingrijire corporala, va propune sa incercati puterea detergentilor eco, prietenosi cu organismul uman si cu mediul.

Hrana pentru suflet

Si pentru ca, pe langa hrana pentru trup, este nevoie si de un pic de cultura pentru hrana sufletului, Jurnalul National este prezent la targ cu CD-urile si cartile din bine-cunoscutele-i colectii. Iar Editura Humanitas a facut sambata o prezentare de carti gastronomice, de la cartea de bucate a cunoscutei Sandei Marin, la carti audio cu retete „povestite” de Draga Olteanu Matei si Valentin Uritescu.

Targul BIO este organizat de Jurnalul National, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania”. Taxa de vizitare a Muzeului Satului este de sase lei pentru adulti, de trei lei pentru pensionari si posesori de carduri Euro 26 si de 1,5 lei pentru elevi si studenti.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *