22 aprilie 2010: 40 de ani de la nasterea Zilei Pamantului

0
622

Ce este Ziua Pamantului? Ziua Pamantului, devenita cunoscuta si este sarbatorita in toata lumea, este o zi special aleasa pentru a-i face pe oameni mai constienti si sa-i determine sa aprecieze mai mult mediul inconjurator. A fost stabilita de catre senatorul SUA Gaylord Nelson ca zi pentru educatie cu privire la mediu la data de 22 aprilie 1970. Ziua Pamantului este sarbatorita primavara in emisfera nordica si toamna in emisfera sudica.

Senatorul american earth-day.jpgdin Wisconsin a anuntat aceasta decizie, aceea de a stabili o zi pentru educatia cu privire la mediu, zi numita Ziua Pamantului, printr-un discurs in fata unui grup de ecologisti in Seattle pe 20 septembrie 1969 si apoi sase zile mai tarziu in cadrul unei reuniuni a United Auto Workers in Atlantic City.

Intentia senatorului a fost aceea de a trage un semnal de alarma in Wahington D.C. cu privire la nemultumirea cetatenilor americani din fiecare district. Milioane de americani au participat la prima aniversare a Zilei Pamantului .

In 2010 s-au aniversat 40 de ani

Pentru aniversarea din 2010, EPA a planuit demonstratii, expozitii cu habitatul care se pierde din cauza schimbarilor climatice, cu privire la problemele de mediu, un model al golfului Chesapeake, discutii interactive cu copiii despre distrugerea mediului si mascote live care sa sa-i invete pe copii despre reciclare si protectia mediului, si multe altele.

Alte manifestari ale aniversarii Zilei Pamantului a inclus popularizarea eforturilor creative a 40 de colegii pentru a oferi solutii durabile problemelor de mediu din toata lumea. Participantii la expozitie s-au intrecut pentru un premiu de 75,000 de dolari. Expozitia a inclus designuri care ofera solutii prin intermediul energiei alternative, colectarea, purificarea si distributia apei, metode care ar putea fi folosite in agricultura pentru a reduce pesticidele, noi tehnologii de construire a cladirilor eco, si alte metode de crestere a durabilitatii.

In plus, un concert a avut loc in data de 25 aprilie 2010 in Washington, cu participarea lui Sting, John Legend si a altora a popularizat si mai mult Ziua Pamantului, pe langa activitatile organizate de EPA (Environmental Protection Agency).

Ziua Pamantului la nivel mondial are loc pe data de 5 iunie, data stabilita de catre statele membre in United Nations.

Sursa : www.enn.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.