Adevarul despre incalzirea globala

Se spune ca incalzirea globala e un proces natural care nu are nicio legatura cu omul. Acest lucru este adevarat doar pe jumatate.
incalzirea globala
Insa te avertizez: e posibil sa nu-ti placa raspunsul sau e posibil sa nu fii pregatit sa-l accepti… In plus, cred ca ai face mult mai bine daca ai inchide computerul chiar in acest moment.

Incalzirea naturala si incalzirea artificiala

Anumite gaze sunt cunoscute ca avand ” efect de sera “, pentru ca au proprietatea de a atrage razele solare, impiedicand astfel reflectarea lor in spatiu. Daca sunt in concentratie optima, aceste gaze permit sa existe viata pe Terra. Functia atmosferei terestre este foarte precisa: atrage 15 grade C de lumina solara ca sa mentina echilibrul vietii. Numai trei factori pot face ca aceasta temperatura sa varieze: arderea combustibililor fosili, distrugerea padurilor care absorb CO2 si cresterea populatiei. Al treilea conduce, in mod evident, la cresterea primilor doi factori si la un circuit natural infernal. Este foarte adevarat ca planeta are propriile cicluri de incalzire si racire, dar ar insemna sa mintim daca nu am recunoaste ca si omul este vinovat de situatia actuala. Iata cateva exemple: centralele electrice pe gaze produc anual 2500 de milioane de tone de CO2 , autovehiculele produc alte 1500 de milioane. Stii cat spatiu ocupa o tona de gaz ? Imagineaza-ti, atunci, cat ocupa 4000 de milioane de tone. Mult mai mult decat este normal.

Cateva date despre incalzirea globala

Fara nicio indoiala si demonstrat de 3000 de oameni de stiinta care fac parte din Grupul Interstatal despre Schimbarea climatica de la ONU si Organizatia Meteorologica Mondiala, tehnologiile industriale sunt principala cauza a incalzirii globale actuale.

Aceiasi oameni de stiinta au concluzionat ca activitatea umana este responsabila de incalzirea globala din cauza gazelor cu efect de sera care s-au acumulat in atmosfera, provenite mai ales de la consumul combustibililor derivati din petrol, din agricultura practicata in mod exagerat si folosirea necorespunzatoare a solului. In prezent, avem in atmosfera cea mai mare concentratie de CO2 din ultimii 650.000 de ani. 35% din aceasta concentratie s-a format in ultimii 100 de ani, imediat dupa revolutia industriala. Cercetatorii au spus ca de-a lungul acestui secol temperatura planetei o sa creasca inca 6 grade C numai din cauza gazelor cu efect de sera. Si nu este nevoie sa ajungem la asta… Consecintele acestei supraabundente de gaze sunt deja un adevarat haos: planeta fierbinte, incendii, aer cald, seceta, oceane incalzite, dezghetarea calotelor glaciare, cresterea nivelului marii, inundatii, etc. Si macar sa fi fost toate acestea din vina naturii, iar noi sa nu avem nicio legatura, ca sa putem sta cu mainile in san fara sa facem ceva.Noi chiar avem puterea sa vindecam aceasta planeta, sau cel putin, sa evitam ca situatia sa devina si mai grava.

Rolul nostru

La sfarsitul acestui articol o sa spui: “Ce nenorociti distrug planeta asta ? ” Greseala ! Este vina ta si a mea. Noi suntem cei care comandam producerea energiei care contamineaza, arderea combustibililor fosili, cultivarea alimentelor modificate genetic, etc. Noi suntem acest monstru care distruge totul: OMENIREA ! Nu ma crezi ? Te provoc sa calculezi cati arbori ai sacrificat in viata ta si sa plantezi dublul lor. Ca sa ai o idee, este nevoie de 17mp de padure ca sa faci un singur hamburger. Un singur arbore adult produce oxigen cat sa traiasca patru persoane. Daca il omori, nu doar ca nu mai produce oxigen si nu mai absoarbe gazele cu efect de sera, dar cand intra in fabrica de prelucrare a lemnului iese pe cosul de fum ca sa se razbune. Milioane de arbori fac asta in fiecare zi. De exemplu, in Argentina, consumul anual de hartie este de 42 kg /persoana ( un arbore ). Sunt 40 de milioane de argentinieni. In SUA se ajunge la 300 kg/persoana. Sunt 300 de milioane de locuitori. In China, desi sunt aproximativ 1600 de milioane de locuitori, folosesc doar 3 kg/persoana. Deci putem sa devenim mai buni… Acesta este rolul nostru.

Sursa: Cibermitanios

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,165FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente