Alro si-a redus emisiile de carbon sub media europeana

 Alro si-a redus emisiile de carbon sub media europeana
Alro si-a redus emisiile de carbon sub media europeana

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a investit peste 100 de milioane de dolari in programe de protectia mediului, reducand amprenta de carbon sub limitele europene in vigoare. Pe langa investitiile in proiecte specifice de mediu, compania a dezvoltat programe de automonitorizare a factorilor cu impact.

Aceste investitii au dus la rezultate majore, in ultimii 10 ani, fiind inregistrate scaderi ale emisiilor de peste 90% pentru anumite sectoare. Astfel, la nivelul Diviziei de Aluminiu Primar, Alro si-a diminuat emisiile de perfluorocarburi (PFC), in 2013, cu 98,3%, fata de 2002, volumul inregistrat de emisii fiind de 39 de ori mai mic, in comparatie cu 1990.

In ceea ce priveste producatorul de alumina din Tulcea, Alum, acesta a inregistrat o reducere la jumatate a emisiilor de gaze cu efect de sera fata de 2005, datorita modernizarii echipamentelor de ardere si a trecerii acestora de la combustibil lichid (pacura), la gaze naturale.

Programele de protectia mediului au permis Grupului Alro sa primeasca autorizatii integrate de mediu atat pentru producatorul de aluminiu de la Slatina, cat si pentru rafinaria de alumina de la Tulcea. Totodata, Compania a primit Diploma de Excelenta pentru o activitate remarcabila in domeniul protectiei mediului de la Autoritatea Locala de Mediu din Slatina.

Mai mult, luand in considerare nivelul de referinta pentru emisiile de CO2 stabilit de Asociatia Europeana de Aluminiu, conform legislatiei Uniunii Europene, Alro se afla in topul companiilor cu cele mai mari reduceri de emisii de gaze cu efect de sera. Astfel, Alro ocupa locul sase, din 30 de companii producatoare de metal lichid si locul opt din cei 18 producatori de anozi.
Eficientizarea consumului de apa

Apa industriala este utilizata drept agent de racire in cadrul fabricarii produselor de aluminiu. Alro a implementat un sistem de reciclare a apei, dar si a reducerii cantitatii de apa evacuata in sistemul de canalizare. Astfel, consumul de apa a fost fost redus de mai mult de cinci ori, fata de 2007, in timp ce, pentru aceeasi perioada, cantitatea apei evacuate a scazut de sapte ori.
Reduceri ale consumului de gaz si energie

Pe langa reducerile emisiilor de CO2, Alro a investit in scaderea consumului de energie. Astfel, in 2013, in cadrul Diviziei de Aluminiu Prelucrat, Compania si-a redus consumul specific de gaz de zece ori, iar cel de energie s-a diminuat de aproximativ cinci ori.
In decembrie 2013, Compania a inaugurat echipamentul de topire a deseurilor de aluminiu, cu o capacitate de 30.000 de tone/an, care a urmarit implementarea celor mai bune tehnici disponibile atat in ceea ce priveste echipamentul de epurare, cat si cele de topire.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente