Apele reziduale ucid copiii

0
388

Oamenii arunca in fiecare zi milioane de tone de apa reziduala in oceane si rauri, intoxicand viata marina si imprastiind numeroase boli ce ucid milioane de copii anual, informeaza Reuters.ape reziduale

„O cantitate mare de apa murdara inseamna ca mai multi oameni mor din cauza apei contaminate decat din cauza diverselor forme de violenta, inclusiv din cauza razboaielor”, se arata intr-un raport al Programului de Mediu al ONU (UNEP).

Raportul, numit „Apa bolnava” si realizat de Ziua Mondiala a Apei, arata ca cele doua milioane de tone de reziduuri, care contamineaza peste doua miliarde de tone de apa zilnic, au omorat anumite zone de vegetatie marina, dar si pesti.
Majoritatea reziduurilor sunt industriale, pesticide sau provin de la agricultura si de la animale si sunt facute de tarile in curs de dezvoltare, care arunca 90% din apa reziduala netratata.

Lipsa apelor curate omoara 1,8 milioane de copii cu varsta de pana in cinci ani in fiecare an. Diareea omoara circa 2,2 milioane de persoane pe an, in timp ce mai bine de jumatate din pacientii din intreaga lume sufera de o boala legata de apa contaminata.

In raport se recomanda reciclarea apei si diverse tratamente ale apei, care costa zeci de milioane de dolari.

„Daca vrem ca in 2050 sa supravietuim pe o planeta pe care se afla acum sase miliarde de persoane, iar atunci vor fi noua miliarde de persoane, trebuie sa stim sa ne folosim de apele reziduale”, a declarat directorul UNEP, Achim Steiner.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.