Arctica si Antarctica au in comun peste 200 de specii de animale

Peste 200 de specii, de la balene la viermi, au fost gasite atat in Arctica cat si in Antarctica. Pana de curand, se credea ca cei doi poli sunt zone pustii in care nu pot supravietui decat ursii polari si pinguinii.
biodiversitate antarctica
Noile tehnici de cercetare i-au ajutat pe oamenii de stiinta sa descopere o multime de specii noi, dovedind ca Antarctica are mai multa biodiversitate decat Insulele Galapagos.

Cercetatorii au descoperit 235 de specii care traiesc atat la Polul Nord cat si la Polul Sud, precum si animale care au migrat in aceste zone de gheata din cauz incalzirii globale.

Animalele gasite la ambii poli includ maratonisti precum balenele cenusii si pasari, dar si viermi si crustacee. Momentan se realizeaza teste de ADN pentru a confirma daca speciile sunt identice.

Cercetarea a fost realizata de oameni de stiinta care s-au razboit cu valurile de 14 metri din Antarctica si cu atacurile ursilor polari de la Polul Nord, ca parte din programul international Census of Marine Life.

Oamenii de stiinta au analizat informatiile biologice din peste un milion de locatii.

Census Of Marine Life este un program international de cercetare, sustinuta de agentii publice si private, cu scopul de a realiza un recensamant al biodiversitatii vietii marine pana in 2010.

Se crede, in acest moment, ca sunt intre 230.000 si 250.000 de specii marine in lume, incluzand 7.500 de animale in Antarctica si 5.500 in Arctica.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente