Aspecte juridice si practice pentru dezvoltarea energiei regenerabile in Romania

0
441
Aspecte juridice si practice pentru dezvoltarea energiei regenerabile in Romania
Aspecte juridice si practice pentru dezvoltarea energiei regenerabile in Romania
Aspecte juridice si practice pentru dezvoltarea energiei regenerabile in Romania

Cea de-a VI-a editie a ENREGENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ pe energie regenerabila si eficienta energetica din triunghiul de frontiera Romania-Ungaria-Serbia, revine intre 9-11 aprilie 2014, la Expo Arad International. Evenimentul va oferi vizitatorilor pe langa partea de expozitie o serie de evenimente conexe in domeniu. Experti si persoane cu putere de decizie se vor intalni pentru schimb de informatii cu privire la inovatii promitatoare, aspecte juridice cu privire la energiile regenerabile, noi trenduri, cele mai noi tehnologii si solutii orientate spre practica.

Ziua primarilor este evenimentul conex care vine in sprijinul autoritatilor publice locale si este organizat de catre REECO in parteneriat cu Asociatia Partener pentru Administratia Publica Locala Bucuresti. Evenimentul va avea loc pe 09 aprilie 2014, la Expo Arad International si va prezenta participantilor detalii si informatii despreinteresul autoritatilor locale pentru producerea energiei regenerabile sirolul biomasei in incalzirea centralizata. De asemenea, vor avea locprezentari ale expozantilor si expertilor din domeniu.

Reprezentanti ai unor institutii de prestigiu vor sustine prezentari despre: Noi realizari in industria cu efect de sera. Sere inchise si pasive; Contracting – Solutia Dvs. pentru Eficienta Energetica si Realizarea unui grup Task Force ca instrument dedicat autoritatilor publice locale pentru sustinerea investitiilor de producere a energiei curate reconvertind terenurile marginale: Proiectul M2RES. Printre referenti se numara: Catalin DRAGOSTIN, Director EnergyServ Romania; Marius M.BALAS, Conf.Univ.Dr.Eng. Gheorgha SIMA, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad; Sabina VASIU, Director Vanzari Proenergy Contract Installations SRL, Romania; Manuela DRĂGHICESCU – Director Executiv APSNE SUNE, Romania; Levente BOGNAR, Viceprimar al Municipiului Arad si  Ionel CHIRITĂ, Presedinte Asociatia Partener pentru Administratie Publica Locala Bucuresti.

IBEF – International Business Exchange Forum da loc an de an unei intalniri intre experti din Serbia, Ungaria si Romania, din euroregiunea Dunare – Cris – Mures – Tisa, care discuta probleme legate de energiile regenerabile si posibilitati de colaborare intre tari. Anul acesta evenimentul va avea loc pe09 aprilie 2014 la Expo Arad International.

In vederea atingerii obiectivelor 20-20-20 pana in 2020, CERE-Centrul de Excelenta pentru Energii Regenerabile, Eficienta Energetica si Mediul Inconjurator din Viena, Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – ROSENC si REECO organizator international de targuri si conferinte la nivel european va organiza workshop-ul Eficienta Energetica – Calea spre Dezvoltare Durabila. Realitati si Oportunitati pe 9 aprilie 2014.

Ziua consultantei legalereuneste: proprietari de companii, consilieri in energie, companii de consultanta, banci, producatori de energie, asociatii, cercetare si dezvoltare, dezvoltatori de proiecte cu avocati de prima clasa, activi in sectorul energiei regenerabile pe 09 aprilie 2014 la centrul de afaceri Expo Arad International. In cadrul evenimentului vor fi dezbatute subiecte ca:Aspecte legale pentru proiecte de biomasa in Romania (cogenerare, biogaz, energie din lemn); Proiecte de microhidrocentrale si aspecte legale si Cadrul juridic pentru parcuri fotovoltaice in Romania. Evenimentul este sponsorizat de Cabinetul de Avocatura Hastegan din Timisoara.

In paralel cu targul, va avea loc pe data de 10 aprilieForumul LED, organizat in colaborare cu Comitetul National Roman de Iluminat. Evenimentul va prezenta aspecte ale iluminatului LED, care evolueaza extrem de rapid si care creeaza oportunitati care nu erau posibile inainte de aceasta tehnologie.

Pe11 aprilie 2014 vizitatorii targului vor putea participa la Forum. Cariera in industria energetica care este organizat cu scopul de a sprijini studentii, proaspat absolventii sau tinerii profesionisti in cautarea unui loc de munca in domeniu sau care doresc sa se informeze cu privire la anumite prezentari sau proiecte sustinute de reprezentanti ale unor universitati si companii importante sau cu privire la posibilitatea de a participa la diverse programe sau traininguri care sa ii ajute in formarea lor profesionala spre o cariera de succes in acest sector.

Aceste evenimente conexe le sunt oferite participantilor in mod gratuit si se adreseaza: arhitectilor, electricienilor, dezvoltatorilor de proiecte, companiilor de cercetare si dezvoltare, operatorilor, producatorilor, primarilor, autoritatilor publice locale, studentilor si altora.

Pentru mai multe informatii despre ENREGENERGIA REGENERABILA®, puteti vizita website-ul targului www.enreg-expo.com.

Despre REECO:

Compania, cu sediul in Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de targuri si conferinte din Europa, in domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice in constructii si renovari. Din 1997 si pana in prezent, REECO a organizat peste 1000 de expozitii si conferinte, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experti si la care au participat peste 2000 de expozanti. Portofoliul companiei cuprinde 9 targuri si 60 de conferinte organizate anual, de catre aproximativ 50 de angajati in Romania, Germania, Austria, Polonia si Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.