AUSTRALIA A RATIFICAT TRATATUL DE LA KYOTO

0
261

Australia a intors luni spatele Statelor Unite si a ratificat tratatul de la Kyoto privind reducerea emisiilor de gaze poluante. Evenimentul s-a petrecut chiar la debutul conferintei de mediu de la Bali, din Indonezia. La conferinta participa delegati din aproape 190 de tari. Ei au misiunea de a gasi un substitut al Tratatului de la Kyoto, care expira in 2012. Dupa alegerea unui nou guvern, Australia si-a schimbat politica si a iesit din lista tarilor care nu agreeaza Tratatul de la Kyoto. „Sunt bucuros sa va informez ca Australia va ratifica imediat Protocolul de la Kyoto”, a anuntat luni Howard Bamsey, membru al delegatiei australiene.

Prin urmare, cele aproape 190 de delegatii straine au salutat aceasta decizie. In schimb, administratia Bush a fost din nou criticata. „Au spus foarte clar ca in ultimul an al administratiei Bush nu au intentia sa actioneze serios pentru a reduce emisiile de gaze. Realitatea este ca oricine va fi ales presedinte in 2009, va trebui sa schimbe politica si sa se alature restului lumii in lupta impotriva incalzirii globale”, a declarat cercetatorul Alden Meyer.

Deoarece anul acesta lumea s-a confruntat cu fenomene meteo catastrofale, expertii ONU sunt hotarati sa semneze un nou pact international, care sa deschida calea catre o actiune urgenta. Yvo de Boer, secretar general al Conventiei pentru Schimbarile Climatice, a explicat ca „anul care a trecut a ajutat oamenii din intreaga lume sa inteleaga ca nimeni nu se poate ascunde de impactul schimbarilor climatice. Toti vom fi afectati, dar de cele mai multe ori, oamenii cei mai saraci”.

Conferinta de la Bali privind schimbarile climatice va dura 2 saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.