Austriecii doresc sa salveze mediul mancand mai putina carne

Austriecii doresc sa salveze mediul mancand mai putina carne

Adoptarea de catre austrieci a unei alimentatii echilibrate, in particular prin reducerea consumului de carne, ar putea contribui la salvarea mediului chiar mai mult decat generalizarea agriculturii biologice, conform unui studiu publicat marti, transmite AFP.

Limitarea consumului de carne la doar 5% din aportul energetic necesar organismului (fata de 12% cat reprezinta in acest consum in prezent) si consumarea mai multor cereale, legume si fructe, ar duce la reducerea cu un sfert a terenurilor necesare pentru hranire populatiei din Austria, conform unui studiu coordonat de Universitatea Tehnica din Viena.

In consecinta, consumul energetic asociat cresterii animalelor de carne va fi diminuat semnificativ, la fel si cel asociat importului de carne si de nutreturi destinate cresterii de animale.

In schimb, generalizarea agriculturii bio nu ar avea decat un slab impact pozitiv asupra mediului. „Efectul in ceea ce priveste consumul de energie, eliminarea de gaze cu efect de sera si poluarea apelor va fi neglijabil si nu intotdeauna pozitiv”, explica Matthias Zessner-Spitzenberg, unul dintre autorii studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *