Beton ecologic

0
712
Betonul ecologic, creat la Cluj
Beton ecologic

O alta inventie ingenioasa vine de la Universitatea Tehnica din Cluj, unde, in laboratorul Facultatii de Constructii, s-a creat varianta romaneasca a betonului ecologic, mult mai rezistent decat cel deja folosit in constructiile din tara.

Acest tip de beton nu mai e demult o necunoscuta pentru constructorii straini. Betonul eco, cu nisipuri fine considerate deseuri si bucati de sticla, este rezultatul practic al lucrarii de doctorat al inginerului clujean Ofelia Corbu, managerul laboratorului Facultatii de Constructii.

Ideea a avut-o profesoara ce i-a coordonat doctoratul, Cornelia Magureanu. „In 2010 am participat la un concurs international de inventii in Franta, iar directorul stiintific de la Lafarge a fost foarte impresionat cand a vazut betonul ecologic facut in Romania”, afirma Ofelia Corbu.

Betonul ecologic, creat la Cluj

Inventat la Cluj: de la gladiole la beton ecologic

Acest tip de beton este foarte scump si ideea era sa se creeze o varianta romaneasca de beton ecologic, cu materiale, inclusiv reciclabile, doar din tara. Munca Ofeliei Corbu a fost rasplatita printr-o medalie de aur la „Pro Invent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.