Bistrita-Nasaud scoate in lupta pentru mediu 15 patrule de reciclare

0
546
Bistriţa-Năsăud scoate în lupta pentru mediu 15 patrule de reciclare
Bistrita-Nasaud scoate in lupta pentru mediu 15 patrule de reciclare

Peste 350 de scoli si 10.000 de copiii din tara s-au alaturat deja proiectului educational de mediu ”Patrula de reciclare”, la 15 zile de la inceperea inscrierilor. Programul de educatie ecologica centrat pe colectarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) al Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec, desfasurat in unitati de invatamant pre-universitar din toata tara, are loc in parteneriat cu Primariile locale si Inspectoratele Scolare Judetene.

De la deschiderea inscrierilor cel mai rapid s-au mobilizat unitatile de invatamant din judetele Suceava, Botosani si Iasi, unde s-au inscris deja 30 de unitati de invatamant, limita maxima de participare admisa pentru fiecare judet. Foarte aproape se afla brasovenii si timisorenii, cu 24 unitati de invatamant inscrise in Patrula. Urmeaza judetele Teleorman – 23 institutii, Harghita – 20 si Constanta – 17 institutii inscrise. Judetul Bistrita-Nasaud a intrat, pana acum, cu 15 echipaje in lupta, din Bistrita, Nasaud, Sangeorz Bai, Pietris, Corvinesti, Lesu.

Elevii inscrisi ca agenti ai Patrulei de reciclare se vor stradui sa informeze si sa educe cat mai multi membri ai comunitatilor lor despre riscurile pastrarii si debarasarii necorespunzatoare de DEEE si ii vor mobiliza sa le aduca la colectare in containerele amplasate in unitatea lor de invatamant. Sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare au libertatea de a-si pune in aplicare propriile idei pentru a atinge obiectivele programului: ei vor initia campanii de informare si colectare, vor realiza materiale, desene, texte, jocuri tematice, tot atatea mijloace de educare a publicului si stimulare a colectarii DEEE, care, la finalul editiei din mai 2013, le pot aduce premii. Inscrierea se face online, pana in 9 noiembrie, pe www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare/inscrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.