Bolile cardiace, tratate cu suc de tomate

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda ca terapia medicamentoasa a afectiunilor inimii sa fie completata cu ceaiuri din plante si sucuri de legume.

Hrana nesanatoasa, sedentarismul si stresul sunt principalii factori care duc la aparitia bolilor de inima. Din acest motiv, fitonutritionistii recomanda ca tratamentul medicamentos sa fie insotit de o alimentatie echilibrata. Ca adjuvant, se recomanda preparatele naturiste, precum sucul de tomate si usturoi sau preparatele pe baza de sfecla rosie, care s-au dovedit eficiente in tratarea cardiopatiei ischemice sau a insuficientei circulatiei periferice.

Tratamentul alopat al afectiunilor cardiace poate fi completat, cu rezultate benefice, cu sucuri de legume, fructe, cereale si ceaiuri medicinale, recomanda fitoterapeutul Eugen Giurgiu. In caz de cardiopatie ischemica, insuficienta activitatii cardiace sau insuficienta circulatorie periferica se poate folosi ca adjuvant sucul proaspat de tomate sau de castraveti cruzi.

Pentru a reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale, se poate apela la sucul de usturoi sau la cel de sfecla rosie. „Pentru prevenirea aritmiilor cardiace, a tahicardiilor si a stopului cardiac trebuie sa se acorde o importanta majora dietei zilnice.

Sucurile de dovleac si de salata pot fi incluse in alimentatie, trebuie sa se evite fumatul, dar si compania persoanelor care au acest viciu, deoarece fumatul pasiv agraveaza simptomele bolii. De asemenea, sunt interzise bauturile alcoolice, cele carbogazoase sau cafeaua”, ne-a spus dr. Giurgiu. Acesta a subliniat ca stresul este o problema care nu trebuie ignorata, avand in vedere ca situatiile conflictuale accentueaza afec-tiunea. „Linistea este un -medicament- foarte eficient in mentinerea ritmului normal al batailor inimii”, a adaugat fitoterapeutul.

Valeriana impotriva aritmiilor

Ceaiurile de unguras, paducel, talpa gastii, hamei, valeriana si roinita sunt cele mai eficiente impotriva aritmiilor cardiace. Decoctul din fructe de paducel este un alt adjuvant in terapia bolilor cardiace. Acesta se prepara astfel: la un pahar de apa clocotita se adauga o lingurita de fructe. Ceaiul se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Dupa aceea se acopera si dupa alte 30 de minute se strecoara.

Se consuma trei ceaiuri pe zi, timp de doua saptamani. Hipertensiunea arteriala, care poate debuta dupa varsta de 30 de ani, poate fi tratata daca se folosesc produse naturiste pe baza de paducel, anghinare, brusture, talpa gastii, hamei, sunatoare, traista ciobanului sau armurariul. Dintre legume se re-co-manda conopida, varza, cartofii, dovleacul, ceapa, ardeiul gras, telina, iar dintre fructe sunt indicate portocalele, lamaile, capsunile si catina.

3-5 grame de sare pe zi

Dieta hiposodica, reco-man-data hipertensivilor, consta in reducerea aportului de sare la 3-5 g pe zi. Cerealele integrale (boabe de porumb coapte, ovaz, orez brun, secara) sunt foarte utile in mentinerea nivelului normal al tensiunii arteriale, dar si pentru reglarea nivelului colesterolului si al trigliceridelor din organism. In cazul persoanelor supraponderale este necesara si o scadere in greutate.

Alimente interzise cardiacilor

Grasimi animale, preparate prajite, lactate cu un procent mare de grasime, carne de porc, mezeluri, alimente picante, sucuri acidulate si bauturi alcoolice.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *