Cat de verde este gunoiul dumneavoastra ?

0
346

tb_240_569607_0812_gunoi1.jpgProblema gunoiului pare una spinoasa dar in realitate este la indemana oricui. Poti usor sa adopti o atitudine verde cu privire la gunoiul tau, dar mai intai de orice trebuie sa stii ce contine acesta, pentru a gasi modalitatile cele mai bune de a scapa de el.

De ce sa creezi o adevarata strategie in legatura cu gunoiul tau?

Pentru a actiona etic. Sa arunci lucruri la groapa cu gunoi este ceva iresponsabil cand exista alte posibilitati la indemana. De ce sa faci ravagii pentru generatiile viitoare cand poti sa faci ceva mult mai bun?

Pentru a ajuta planeta. Pentru a pastra planeta sanatoasa, a asigura locuri pentru parcuri si pentru a reduce gazele de sera trebuie sa avem grija ce facem cu gunoiul. Orice ati auzi, reciclarea este cel mai bun lucru de facut.

Pentru a economisi bani. Majoritatea firmelor de colectare a gunoiului percep comision pe kg sau sac. Recicland, veti reusi sa reduceti cantitatea de gunoi sub un sac pe saptamana, acest lucru este garantat. Aruncati lucruri reciclabile pentru „verde”. Ganditi-va cati bani veti economisi aruncand mai putin gunoi; mai mult, va puteti alia cu un vecin sau prieten sa reciclati si sa platiti o factura mult mai mica la gunoi ca inainte.

Pentru a fi mai atractiv. Bucataria dumneavoastra va fi mult mai draguta fara un cos mare de gunoi sau o galeata sub chiuveta. De multe ori uitam ca si in bucataria noastra trebuie sa existe o oarecare estetica.

Alegeti-va o saptamana in care sa va puneti plaul in practica si angajati-va intreaga familie in aceasta activitate. In grup veti actiona mai eficient respectand toti aceasi regula. Apoi alegeti-va metoda de lucru.

Metoda unu (usoara): La sfarsitul saptamanii puneti-va o perehe de manusi de cauciuc si cautati in gunoi elemente ce se pot recicla . Veti fi surprinsi cate lucruri reciclabile veti gasi.

Metoda doi (mai complicata): In loc sa asteptati sfarsitul saptamanii, selectati gunoiul din timpul saptamanii. Daca familia dumneavoastra nu stie ce trebuie sau ce se poate recicla si ce nu, colectati informatii si faceti desene cu acele lucruri si atarnati-le deasupra cosului de gunoi. Metoda unu este insa de preferat.

Cand selectati gunoiul cautati lucruri ca: coji de oua, alte produse alimentare, conserve si doze, sticle, hartie, otel, plastic, baterii si alte asemenea materii reciclabile.

Cum sa va faceti gunoiul verde?

* Materiile organice faceti-le compost chiar daca locuiti intr-un apartament
* Materiile reciclabile , reciclati-le temeinic
* informati-va asupra pericolului reciclarii incorecte

puneti-va gunoiul in saci „verzi”

http://www.bestgreenhometips.com/2009/01/how-green-is-your-trash/#more-669

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.