Cati copaci sunt in Padurea Amazoniana?

Câţi copaci sunt în Pădurea Amazoniană?
Cati copaci sunt in Padurea Amazoniana?
Cati copaci sunt in Padurea Amazoniana?

Padurea Amazoniana este cea mai mare padure tropicala din lume. Aceasta are o suprafata de 5,5 milioane de kilometri si se intinde pe teritoriul a noua state din America de Sud.

Amazonia sau Jungla Amazoniana constituie peste jumatate de paduri tropicale ramase pe Pamant si reprezinta cel mai bogat ecosistem al lumii. Doar din 2010, cercetatorii au descoperit 400 de specii noi de plante si de animale aici.

Din estimarile mai multor biologi, Padurea Amazoniana ar gazdui aproape 390 de miliarde de arbori divizati in circa 16.000 de specii.

Acesti arbori joaca un rol esential in ecosistemul global. Amazonia detine circa 17% din rezervele de carbon din lume, insa acestea nu sunt impartite in mod egal intre cele 16.000 de specii de arbori. Un studiu publicat recent intr-un jurnal de specialitate a relevat faptul ca 1% dintre aceste specii inmagazineaza peste 50% din rezervele totale de carbon ale padurii.

Abilitatea arborilor de a trage carbonul din atmosfera ii face sa fie un scut important impotriva schimbarilor climatice. China, unul dintre statele responsabile pentru un nivel ridicat de poluare, a decis sa planteze un „mare zid verde chinezersc”, din copaci. Peste 32 de milioane de acri de padure au fost plantati din 2008, compensand in parte cu defrisarile care continua sa aiba loc in padurile tropicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *