Ce fructe consuma romanii

0
239

Fructele sunt cele mai indicate pentru combaterea stresului si pentru asigurarea cantitatii optime de vitamine si minerale.
Incurajati copiii sa manance multe legume si fructe, chiar daca fac mofturi.
ce fructe consuma

Pentru ca sunt printre cele mai ieftine si mai intens comercializate fructe, romanii prefera sa consume mere. Un studiu realizat de compania Granini arata ca peste trei sferturi dintre conationalii nostri, 79%, sunt fideli consumului de mere. Pe pozitiile doi si trei se afla exoticele banane si portocale, preferatele a 59% dintre participantii la studiu, si kiwi, la o distanta considerabila, 16%.

Perele, strugurii, grapefruitul, mandarinele si capsunele sunt preferatele a mai putin de 10% dintre romani.

Studiul, efectuat in aprilie 2010 pe un esantion de 1053 de persoane din mediul urban, din toate zonele Romaniei, a scos in evidenta faptul ca mai mult de jumatate dintre respondenti (55%) consuma fructele intre mese, ca gustari, in timp ce 35% prefera consumul de fructe seara, iar 23% mananca fructe la masa de pranz.

Mancam fructe zilnic

Un sfert dintre respondenti aleg sa consume fructe de cateva ori pe zi, in timp ce 27% le aleg o data pe zi. Procentaje apropiate s-au inregistrat in cazul celor care mananca fructe de 4-5 ori pe saptamana (15%) sau de 2-3 ori pe saptamana (17%).

Si consumul de sucuri de fructe este dominat de aproximativ aceleasi preferinte, portocala, mixul de fructe, piersica si grapefruitul fiind printre primele alegeri ale romanilor, conform cercetarilor.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.