Cea mai mare centrala solara a lumii, pusa in functiune la capacitate maxima

Centrala solara de la Amareleja, din sudul Portugaliei, prezentata drept „cea mai mare din lume”, a intrat in functiune la capacitate maxima, a anuntat azi directorul centralei, informeaza AFP, citata de Agerpres. Centrala asigura nevoile de consum energetic a 30.000 de gospodarii.
centrala solara
„Centrala a inceput sa functioneze la capacitate maxima de la 23 decembrie”, a declarat Francisco Aleixo, directorul centralei. Unitatea de la Amareleja a inceput sa produca energie la o capacitate redusa inca din martie 2008.

Cu o putere instalata de peste 46 de MW, centrala va produce 93 de milioane KW/h pe an, permitand evitarea emisiei a peste 89 de tone de CO2 pe an.

Constructia centralei solare a necesitat investitii de 261 de milioane de euro. Ea este compusa din 262.080 de panouri fotovoltaice instalate pe 2.520 de module amplasate pe o suprafata de 250 de hectare. Centrala de la Amareleja, a grupului Amper Central Solar, se afla in regiunea Alentejo unde sunt concentrate aproape 80% din centralele solare ale Portugaliei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *