CEZ vinde active din Cehia pentru a pune capat unei investigatii antitrust a UE

CEZ vinde active din Cehia pentru a pune capat unei investigatii antitrust a UE
CEZ vinde active din Cehia pentru a pune capat unei investigatii antitrust a UE

“Renuntarea la capacitati semnificative de generare de energie va permite unui nou jucator sa intre pe piata electricitatii din Cehia si sa concureze cu liderul CEZ”, a declarat comisarul pentru concurenta, Joaquin Almunia, intr-un comunicat.

Autoritatile de reglementare din UE investigheaza mai multe companii energetice din Europa Centrala si de Est pentru a creste concurenta, a declarat Almunia anul trecut. Comisia a deschis o ancheta in privinta CEZ din cauza temerilor ca ar fi blocat intrarea pe piata a unor eventuali rivali prin acumularea capacitatii in reteaua de transmisie de energie pe piata ceha.

Acordul cu UE prevede ca CEZ sa renunte la capacitate de productie de 800-1.000 de MW. CEZ are de ales intre vanzarea centralei din Pocerady, a celei din Chvaletice sau a centralelor Melnik III si Tisova impreuna.

“Am luat toate masurile necesare pentru a indeplini cerintele Comisiei si ne bucuram ca s-a incheiat in sfarsit acordul”, a declarat un purtator de cuvant al CEZ.

Cumparatorul va trebui aprobat de Comisie, iar procesul de vanzare va fi supravegheat, se arata in comunicatul executivului comunitar.

CEZ a intrat pe piata romaneasca de energie in 2005, prin preluarea filialei de distributie si furnizare de energie Electrica din Oltenia, si s-a extins avand in prezent si operatiuni de productie a energiei electrice, in turbine eoliene si microhidrocentrale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,554FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente