Chevron: „Romanii vor intelege ca gazele naturale provenite din sisturi reprezinta o sursa curata de energie si ca pot fi produse cu responsabilitate si in siguranta”

0
370
Chevron: "Românii vor înţelege că gazele naturale provenite din şisturi reprezintă o sursă curată de energie şi că pot fi produse cu responsabilitate şi în siguranţă"
Chevron: "Romanii vor intelege ca gazele naturale provenite din sisturi reprezinta o sursa curata de energie si ca pot fi produse cu responsabilitate si in siguranta"

La patru zile de la protestul care a avut loc in centrul municipiului Barlad, la care au participat peste 5.000 de persoane, reprezentantii gigantului american in industria energetica Chevron si-au exprimat pozitia oficiala cu privire la tehnicile pe care le vor folosi in explorarea si exploatarea gazelor de sist din nord-estul Romaniei.

„Intelegem ingrijorarile legate de productia de gaze naturale din sisturi in Romania si credem ca dupa ce Chevron va prezenta datele exacte rezultate in urma cercetarilor, romanii vor intelege ca gazele naturale provenite din sisturi reprezinta o sursa curata de energie si ca pot fi produse cu responsabilitate si in siguranta”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Tom Holst, country manager Chevron Romania.

Holst a dat, de asemenea, asigurari cu privire la faptul ca tehnicile folosite de peste 100 de ani in exploatarea clasica a resurselor naturale vor fi cele folosite pentru a reduce substantial importurile de gaze naturale ale Romaniei. El a mai adaugat ca Chevron va crea noi locuri de munca in zona in care opereaza, va ajuta comunitatile locale, va proteja mediul si va contribui la bugetul de stat.

„Ca sa fiu foarte clar, pana acum nu a avut loc niciun fel de forare de explorare si va trebui sa mai treaca cativa ani pana vom sti cu adevarat care este valoarea acestei oportunitati”, a mai tinut sa mentioneze country managerul Chevron Romania.

Pentru a-si exprima nemultumirea cu privire la activitatile gigantului american Chevron la Barlad, demonstrantii au creat doua grupuri pe site-ul de socializare Facebook care au strans in total, pana in momentul de fata, 6.019 de membri, si o pagina dedicata special persoanelor care vor sa dezbata acest subiect.

Un alt demers la care au recurs ei a fost acela de a realiza o petitie care va fi trimisa catre Guvern, si care a fost semnata de circa 22.000 de persoane, si o petitie in varianta electronica, ce a fost semnata pana acum de 5.816 persoane de pe 4.719 adrese IP distincte.

Anul trecut, Chevron s-a aflat pe locul al treilea in topul „Fortune 500” al celor mai mari companii din lume. Gigantul american a avut venituri de peste 196.337 de milioane de dolari si un profit de circa 19.024 milioane de dolari, ambele in usoara scadere fata de anul 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.