Contestatarii incalzirii globale

Numerosi specialisti sustin ca temperatura medie la nivel global nu a crescut in ultimii 30 de ani. Unii specialisti americani spun ca teoria incalzirii globale este nefondata, iar cei care o sustin, mai ales presa, nu fac decat sa alimenteze temeri irationale.
incalzirea globala
Oamenii de stiinta americani au inceput sa puna la indoiala faptul ca incalzirea globala este determinata de actiunile necontrolate ale omului asupra mediului si au ajuns la concluzia ca presa provoaca o adevarata isterie nationala in legatura cu schimbarile climatice.

Ei au criticat, de curand, un material publicat de agentia Associated Press (AP) si au afirmat ca este partinitor si nu face decat sa alimenteze temeri nefondate, legate de incalzirea globala, informeaza “Fox News”. Aceste discutii au fost declansate de aparitia in presa de peste Ocean a articolului intitulat “Obama are putin timp la dispozitie pentru a stopa incalzirea globala”, care, dupa cum afirma profesorul american in geologie, David Deming, de la Universitatea din Oklahoma, contine erori stiintifice si nu prezinta decat o latura a acestui fenomen.

Temperatura medie actuala, la fel ca in 1980

Mai mult, profesorul Deming sustine ca temperatura medie la nivel global este aceeasi cu cea inregistrata in anul 1980, iar in ultimii ani nivelul marii nu a mai crescut. Deming a mai declarat ca activitatea uraganelor si a cicloanelor in emisfera nordica se afla la cel mai scazut nivel din ultimii 24 de ani, iar despre ghetari a spus ca nu se afla in pericol, starea lor fiind aceeasi ca in anul 1980.

Un alt om de stiinta, profesorul de chimie si expertul nuclear Michael R. Fox, de la Universitatea din Idaho, a afirmat, la randul sau, ca articolul publicat de AP contine foarte putine lucruri plauzibile. Fox a mai spus “ca incalzirea globala nu este in proces de accentuare”, precizand ca este vorba doar de “cicluri de temperatura care oscileaza, lucru ce se produce de milioane de ani”.

Profesorul Fox a pus la indoiala si teza potrivit careia schimbarile climatice sunt determinate de activitatile omului, afirmand ca presupunerea este chiar prosteasca”.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente