Craiova: Oltenii, poftiti la portia de bani pentru panouri solare

0
469
Craiova: Oltenii, poftiti la portia de bani pentru panouri solare
Craiova: Oltenii, poftiti la portia de bani pentru panouri solare

Proprietarii de case sunt asteptati sa se inscrie in programul Casa Verde. Cei care isi monteaza sisteme de incalzire bazate pe surse regenerabile de energie pot primi de la stat pana la 8.000 de lei din costul investitiei.

Programul Casa Verde, lansat anul trecut de Ministerul Mediului, a fost reluat luna trecuta. Reprezentantii institutiilor implicate in derularea proiectului spun insa ca oltenii trebuie sa se grabeasca si sa-si pregateasca de pe acum actele, daca vor sa prinda fonduri. „Atragem atentia persoanelor fizice care vor sa aplice ca este nevoie de cadastru si intabularea intregii proprietatii. Anul trecut ne-am trezit ca avem extras de carte funciara doar pe teren, nu si pe casa”, a precizat Monica Mateescu, directoarea Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dolj.

Proprietarii de case pot primi pana la 6.000 de lei daca opteaza pentru instalarea de panouri solare sau centrale termice cu pelete, brichete, rumegus si orice alte resturi si deseuri. Statul le va returna pana la 8.000 de lei celor care isi vor monta pompe de caldura. Oltenii se arata interesati de prevederile programului, desi raman circumspecti in privinta unui aspect: faptul ca trebuie sa cumpere cu bani proprii instalatiile de incalzire, decontarea fiind facuta ulterior. „Am vazut la un vecin cum functioneaza sistemul cu panouri solare si mi-a placut. Cred ca, in timp, se face o economie buna. N-am depus inca documentatia, pentru ca vreau sa mi se spuna clar care este suma pe care o platesc eu din buzunar si sa vad daca imi convine”, a declarat severineanul Vladimir Serban (32 de ani).

Incantati de rezultate

Cei care s-au inscris la editia de anul trecut a programului spun ca a meritat. „Dupa ce am depus dosarul cu garantia lucrarii, dovada platiilor si copie dupa procesul-verbal de receptie, mi-au venit banii pentru panourile solare: 6.000 de lei. Investitia ma costase, in total, 6.400. Sunt foarte multumit: am avut apa calda si atunci cand vremea a fost friguroasa”, a declarat Gheorghe Albieru, un inginer din Targu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.