“David vs Monsanto”, documentarul despre contaminarea cu OMG, in premiera in Romania

Agent Green prezinta astazi la Iasi in premiera pentru Romania filmul documentar “David versus Monsanto” despre contaminarea inevitabila cu OMG (organisme modificate genetic) si despre metodele companiei Monsanto de a-si forta produsele pe piata si de a intimida fermierii.David vs Monsanto

Filmul va fi difuzat in cadrul festivalului “DOC EST” de Film Documentar de Mediu organizat de Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociatiile Mai Bine si TERIS incepand cu ora 20:45 in incinta Casei de Cultura a Studentilor unde sunt asteptati 500 de participanti.

Dupa difuzarea filmului, Dragos Dima, fost director Monsanto si Gabriel Paun, Presedinte Agent Green vor modera 45 de minute de discutii cu publicul.

Documentarul este despre lupta lui Percy si a sotiei lui Louise Schmeiser impotriva practicilor de marketing abuzive ale companiei Monsanto si trage un semnal de alarma intregii lumi despre pericolele asupra fermierilor si biodiversitatii ce decurg din dominanta excesiva si agresiva a acestei companii.

Monsanto este o corporatie din S.U.A. cu o serie de inventii toxice si cancerigene care au omorat milioane de oameni in lume, cum ar fi DDT, PCB si Agent Orange.

Mii de fermieri din lume au aflat ce inseamna sa te confrunti cu metodele Monsanto de a face afaceri. In prezent mai mult de 3 sferturi din plantele modificate genetic din lume apartin Monsanto.

Percy Schmeiser, fermier din Canada, este castigator al premiului Nobel Alternativ pentru lupta impotriva corporatiei Monsanto din 1996 si pana astazi. In luna octombrie Percy a vizitat si Romania unde atinut o serie de conferinte pentru presa, pentru studenti, pentru cercetatori, pentru politicieni si pentru fermieri.

“Imagineaza-ti cum o furtuna se abate asupra gradinii tale. Fara sa stii si sa fii de acord, seminte si polen straine si manipulate genetic ajung in straturile tale de legume si in parcelele cu cereale la care ai muncit ani de zile sa le adaptezi si sa le ingrijesti. Cateva zile mai tarziu, agenti ai unei corporatii multinationale te viziteaza neanuntat chiar acasa, iti pretind sa le dai roadele din gradina si te dau in judecata cerandu-ti 20 000 de euro pentru ca le-ai folosit ilegal semintele lor manipulate genetic si brevetate. Mai mult, judecatorul da dreptate corporatiei! Ce faci? Pai te lupti!”, obisnuieste sa spuna Percy in discursul sau pe care il tine in turneul sau in jurul lumii.

Festivalul Doc Est lanseaza un apel la responsabilizare si constientizare a pretului ridicat pe care il vom avea de platit datorita dezechilibrului om-natura. Filmele incluse in programul DOC EST abordeaza subiecte sensibile si controversate: de la incalzirea globala, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apa si petrol, cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Rosia Montana si mineritul in Romania.

Organizatorii aduc in atentia publicului iesean o parte din cele mai bune documentare de mediu ale momentului precum: Home, The Age of Stupid, David versus Monsanto, Copiii uraniului si invitati specialisti pe probleme de mediu si regizori din Romania, Germania, Elvetia si Bangladesh.

strong>Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente