Deseurile vor fi colectate selectiv la concertul lui Eric Clapton din 11 iunie

Bucurestenii care vor merge la concertul lui Eric Clapton, de vineri, 11 iunie, ora 20.30 pe Stadionul Tineretului – Iolanda Balas Soter, vor avea posibilitatea sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje.colectare selectiva

Spectacolul lui Eric Clapton din Romania face parte din turneul european pe care artistul il sustine alaturi de Steve Winwood, fostul sau partener din trupa Blind Faith.

Turneul a debutat pe 18 mai la Birmingham in Marea Britanie si se va incheia pe 13 iunie la Istanbul. Poreclit „Slowhand”, Eric Clapton este unul dintre cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor, un artist complet si un muzician de exceptie, fiind celebrat de trei ori in „Rock and Roll Hall of Fame”.

Spectatorii vor putea colecta selectiv deseurile de ambalaje la intrarile in zona de concert, precum si in interiorul Stadionului Tineretului – Iolanda Balas Soter, datorita parteneriatului incheiat intre organizatorul concertului, D&D East Entertainment, Eco-Rom Ambalaje, lider in domeniul colectarii selective a deseurilor de ambalaje, si operatorul de salubritate Romprest Service SA.

Vor fi amplasate 24 de containere de colectare selectiva puse la dispozitia celor aproximativ 15.000 de spectatori asteptati de catre organizatori in ziua concertului. Zece voluntari recrutati de ONG-ul MaiMultVerde vor stimula participantii sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje, ii vor indruma spre containerele special amenajate si ii vor recompensa cu premii pe cei care dovedesc ca le pasa de mediul in care traiesc.

„Eco-Rom Ambalaje si-a tinut promisiunea si continua actiunile de colectare selectiva la cat mai multe evenimente desfasurate in aer liber la care participa un numar mare de oameni. Credem ca astfel, suntem mai aproape de cei cu care vrem sa comunicam. Rezultatele obtinute in urma actiunii de colectare selectiva la concertul AC/DC de la Bucuresti ne demonstreaza ca oamenii sunt din ce in ce mai responsabili. Cu ajutorul lor, au fost colectate selectiv 3 tone si jumatate de deseuri de ambalaje care au fost trimise ulterior firmelor de reciclare”, a declarat Lorita Constantinescu, Director Relatii Publice si Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Colectarea selectiva este primul pas in circuitul reciclarii si presupune depozitarea separata a deseurilor de ambalaje in functie de tipul de material: plastic, metal, sticla si hartie/carton, in containerele de diferite culori – galben, verde, albastru – special amenajate.

Pana in prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispozitia populatiei, cu sprijinul partenerilor sai, peste 6.000 de containere de colectare selectiva, de care beneficiaza 3 milioane de romani, in 78 de localitati din tara.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *