Dezbateri publice pe marginea planurilor de gestionare integrata a deseurilor in Maramures

Dezbateri publice pe marginea planurilor de gestionare integrata a deseurilor in Maramures

Autoritatile maramuresene au lansat astazi, 1 februarie, dezbaterile publice pe marginea planurilor de gestionare integrata a deseurilor. Proiectul, care prevede amenajarea unui depozit judetean si a mai multor statii zonale a iscat foarte multe controverse si a fost amanat ani la rand. Unii alesi maramureseni sustin ca el va ramane la nivel de “poveste”, in ciuda discutiilor publice lansate azi, insa sefii Consiliului Judetean incearca sa-si pastreze optimismul si dau vina pe originea “magic-tragic-tragic-lagica” a proiectului. 

Pana in 20 ianuarie, autoritatile judetene au avut obligatia sa finalizeze corectiile la proiectul privind gestionarea integrata a deseurilor. Centrul a cerut inclusiv schimbari de natura financiara, mai exact, de reducerea costurilor cu pana la 20 de procente. Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Emil Marinescu, spune ca ultima sedinta cu firma de consultanta din Timisoara pe marginea noilor modificari a fost intarziata din cauza conditiilor meteo nefavorabile din sudul tarii, dar estimeaza ca in timp foarte scurt proiectul va fi totusi depus.

“Incepem de astazi programul dezbaterilor publice la Sighet, Moisei, Farcasa, Baia Mare si Targu Lapus, acolo unde vor fi statiile de transfer. Probabil in cursul saptamanii viitoare, sau cel mult doua saptamani, va fi o noua intalnire la ministerdupa care se va trece la procedura finala de traducere a lui si depunerea lui la Bruxelles”, a explicat Emil Marinescu.

Totusi, unii alesi judeteni considera ca infiintarea depozitului ecologic va ramane doar doar pe hartie. “Celelalte proiecte cu depozitul ecologic, circuitul bisericilor de lemn sunt o poveste”, a semnalat consilierul judetean, Gheorghe Simon.

Autoritatile judetene se arata insa in continuare optimiste si dau vina pe fosta conducere a Consiliului Judetean, care nu ar fi gestionat cum trebuie proiectele. “Am venit in Consiliul Judetean si am gasit proiecte ‘magic-tragic-tragic-lagic’ pe care le-am mostenit si care in fiecare zi au corectii. In fiecare zi dau raspunsuri desi nu erau ale lui Mircea Man. In ceea ce priveste depozitul ecologic, acest consiliu a hotarat sa cumpere un teren pe care nu-l putem folosi. Eu aveam o sentinta judecatoreasca”, a punctat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man.

Proiectul pentru infiintarea depozitului ecologic judetean, trebuie sa fie avizat pana la mijlocul acestui an, altfel risca sa ramana doar pe hartie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente