E.ON dezminte ca va scinda divizia sa de energie regenerabila

E.ON dezminte ca va scinda divizia sa de energie regenerabila
E.ON dezminte ca va scinda divizia sa de energie regenerabila

E.ON, cea mai mare companie de utilitati din Germania, a negat ca intentioneaza sa scindeze divizia sa de energie regenerabila, ca parte a programului de vanzare a activelor pentru scaderea datoriei, transmite Reuters.

‘Nu exista planuri de scindare a diviziei’, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al E.ON.

Revista germana Der Spiegel a anuntat, fara a cita sursa informatiei, ca E.ON intentioneaza sa creeze o entitate separata pentru divizia sa de energie regenerabila, care include parcuri eoliene, fabrici de biogaz si ferme solare, pentru o listare ulterioara la bursa.

E.ON a vandut active in valoare de aproximativ 17 miliarde de euro (22 de miliarde de dolari) pentru a-si reduce datoria de 36 de miliarde de euro. In ianuarie, compania a anuntat ca va extinde programul de vanzare a activelor cu aproximativ 3 miliarde de euro, la un total de 20 miliarde de euro. E.ON vrea sa-si vanda participatia detinuta la compania de imbogatire a uraniului Urenco si participatii detinute in companii locale de utilitati.

Pentru reducerea costurilor E.ON, prezenta si in Romania, va renunta la 11.000 din angajati si va vinde active, analistii estimand ca valoarea acestora ar putea depasi tinta de 20 de miliarde de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente